Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κρεατόσουπα βελουτέ με σελινόριζα

Σούπα με ελάχιστα λιπαρά, θρεπτική και χορταστική
Υλικά:
  • 700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπαλομίτα
  • 1 Μικρή σελινόριζα (300 γραμ. περίπου) κομμένη σε κύβους
  • 3 Κολοκυθάκια πιλαρισμένα ή απιλάριστα και κομμένα σε κύβους
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 - 3 Κλαδάκια σέλινου ψιλοκομμένα
  • Πατάτα και σκόρδο κατ' επιλογήν
  • Αλάτι και πιπέρι τόσο, όσο
  • Ελαιόλαδον, τέσσερις κουταλιές
Εκτέλεση συνταγής:
  • Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει
  • Όταν βράσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και περνάμε από το σουρωτήρι τον ζωμό του για να κρατήσει τυχόντα κόκαλα του κρέατος.
  • Έτσι θα αποφύγουμε κόκαλα στο μούλτι που θα μπορούσαν να σπάσουν μικρά τεμάχια από τα μαχαίρια του και να τα φάμε  στο πιάτο μας.
  • Ακολούθως ρίχνουμε τα κηπευτικά με λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
  • 5 λεπτά πρίν το πέρας του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Όταν κρυώσουν τα χτυπάμε στο μούλτι με το ζουμί τους για να πάρουμε μία ομοιογενή βελουτέ σούπα.
Tips:
  • Μπορούμε να φυλάξουμε μέρος κηπευτικών και κρέατος τα οποία θα αλέσουμε στο μούλτι μαζί με σουρωμένο ζωμό  κρέατος.
  • Με αυτό τον 2ο τρόπο θα έχουμε και μία baby supe.
  • Αν θέλουμε σοτάρουμε ελαφρώς τα κηπευτικά προ του βρασμού, χωρίς να τα τσιγαρίσουμε.
  • Για να αποφύγουμε το βήμα της ομογενοποίησης  σερβίρουμε την σούπα με τα κομματάκια των κηπευτικών.
               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας