Υλικά:
- ½ Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1 Πατάτα (γαλλική κατά προτίμηση) κομμένη σε κύβους
- 1 Καρότο κομμένο σε κομμάτια
- 1 Κλωναράκι σέλινο
- 1 Κουταλάκι μαϊντανό ξερό
- 1 Κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- Αλατάκι, πιπεράκι
- Λαδάκι (έως 1/3 του ποτηριού)
- Λεμόνι για το σερβιρισμά
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με νερό ώσπου να καλύψει το φαγητό και ανάβουμε την εστία της κουζίνας για να βράσουν.
- Βράζουμε για περίπου 1 ώρα +
- 5 λεπτά πριν από το πέρας του βρασμού ρίχνουμε στη σούπα τον χυμό από 1/2 λεμόνι (παραλείπουμε αυτό το βήμα σε περίπτωση που θα αυγοκόψουμε τη σούπα).
Tips:
- Κατ΄ επιλογήν μας, στο τέλος του μαγειρέματος και εφόσον η σούπα είναι καυτή αυγοκόβουμε το φαγητό μας με αυγολέμονο, (1 – 2 αυγά καλά χτυπημένα και κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού αναδεύοντας για την ομογενοποίηση).
- Περιχύνουμε στην καυτή σούπα το αυγολέμονο ανακατεύοντας με την κουτάλα για να απλωθεί σε όλο το φαγητό και να πήξει.
- Αν και χωρίς αβγολέμονο στέκει γευστικά μια χαρά.
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS