Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

 
         Υλικά:
  • ½ Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 Πατάτα (γαλλική κατά προτίμηση) κομμένη σε κύβους
  • 1 Καρότο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 Κλωναράκι σέλινο
  • 1 Κουταλάκι μαϊντανό ξερό
  • 1 Κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  •  Αλατάκι, πιπεράκι
  •  Λαδάκι (έως 1/3 του ποτηριού)
  • Λεμόνι για το σερβιρισμά
 
         Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με νερό ώσπου να καλύψει το φαγητό και ανάβουμε την εστία της κουζίνας για να βράσουν.
  • Βράζουμε για περίπου 1 ώρα +
  • 5 λεπτά πριν από το πέρας του βρασμού ρίχνουμε στη σούπα τον χυμό από 1/2 λεμόνι (παραλείπουμε αυτό το βήμα σε περίπτωση που θα αυγοκόψουμε τη σούπα).

 
        Tips:
  • Κατ΄ επιλογήν μας,  στο τέλος του μαγειρέματος και εφόσον η σούπα είναι καυτή αυγοκόβουμε το φαγητό μας με αυγολέμονο, (1 – 2 αυγά καλά χτυπημένα και κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού αναδεύοντας για την ομογενοποίηση).
  •  Περιχύνουμε στην καυτή σούπα το αυγολέμονο ανακατεύοντας με την κουτάλα για να απλωθεί σε όλο το φαγητό και να πήξει.
  • Αν και χωρίς αβγολέμονο στέκει γευστικά μια χαρά.
          Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας