Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μία συνταγή για γιορτινά αλλά και καθημερινά τραπέζια
         
              Υλικά:
  • 1 Κοτόπουλο τυλιγμένο σε ρολό. Πείτε στο χασάπη σας να το ετοιμάσει ή εάν γνωρίζετε ετοιμάστε το εσείς προσθέτοντας γέμιση στο εσωτερικό του με τυριά, αλλαντικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  • Πατάτες μικρές, στρογγυλές με τη φλούδα τους καλά πλυμένες και κομμένες στη μέση
  • 2-3 Καροτάκια μικρά ή 1 καρότο κομμένο σε μικρές λωρίδες 
  • 3-4 Σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 Ποτήρι χυμό από πορτοκάλι
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό
  • 1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
          Εκτέλεση συνταγής:
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα ταψί
  • Αναδεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού ώστε να μας δώσει ένα μείγμα σάλτσας για το φαγητό 
  • Αδειάζουμε το αναδευμένο μείγμα στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες με την σάλτσα
  • Προσθέτουμε το ρολό του κοτόπουλου στη μέση του ταψιού, τρυπάμε ελαφρά με το πιρούνι σε διάφορα μέρη του και το περιστρέφουμε ώστε να βραχεί από τη σάλτσα σε όλες τις πλευρές του
  • Περιχύνουμε το κρασί πάνω σε όλα τα υλικά του ταψιού
  • Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί για περίπου μιάμιση ώρα
  • Όταν κατά το ψήσιμο του φαγητού η πέτσα του ρολού ψηθεί και πάρει χρώμα, το γυρίζουμε φέρνοντας την κάτω πλευρά του επάνω
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το ρολό
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και ξηρό λευκό ή ροζέ κρασί
  • bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας