Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ


Το πιο ελαφρύ όσπριο που τρώγεται όλες τις εποχές, χωρίς να επιβαρύνει το στομάχι μας όπως συμβαίνει με άλλα όσπρια.
Το λεμόνι στις κόκκινες φακές είναι απαραίτητο όσο είναι το αλάτι στις τηγανιτές πατάτες.


Υλικά:1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρότα κομμένα σε 2 λωρίδες, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τρεις λωρίδες και καθαρισμένη από ίνες και σπόρους, πάπρικα γλυκιά, 1 κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα, 1 κ.γ δυόσμο ξερό, λεμονοπίπερο, αλάτι και λάδι.
Παρασκευή:
Ξεπλένουμε τις φακές μέχρι το νερό τους να μην θολώνει και τις βάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα, τα σοτάρουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν καλά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα.
Ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μέσα στις φακές και προσθέτουμε 1 κουταλάκι πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει για 20 – 40 λεπτά.
Όταν μαγειρευτεί και κρυώσει το κάνουμε πουρέ με το ραβδομπλέντερ ή το μούλτι

tips:
Η γεύση του φαγητού χρειάζεται απαραίτητα στυμμένο λεμόνι.
Προσθέτουμε δε και λίγο ωμό λάδι στο σερβιρισμένο φαγητό.
Τα κρουτόνς ψημένα με λαδάκι και ρίγανη, είναι επίσης ένα νόστιμο συνοδευτικό 
bill cooking


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας