Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο

          Υλικά:
  • 400 Γραμμάρια σπαλομίτα μοσχαρίσιου κρέατος κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 Πακετάκι κριθαράκι μέτριο
  • 1 Κορμό κανέλλας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου
  • 1 Καρότο μικρό κομμένο σε καρέ
  • 2 Τσιμπιές κύμινο
  • 1 Ντομάτα κόκκινη τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • Αλάτι και λεμονοπίπερο
           Εκτέλεση:
  • α) Σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μπαχαρικά.
  • Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
  • Σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και το κριθαράκι συνεχίζοντας για 4 λεπτά το ανακάτεμα.
  • Αδειάζουμε τα σοταρισμένα υλικά σε ένα ταψί.
  • β) Σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί στην επιφάνειά τους μία κρούστα και σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε το κρέας στο ταψί και ρίχνουμε νερό τόσο, όσο να σκεπαστεί το κριθαράκι.
  • Το βάζουμε σε φούρνο με θερμοκρασία 180℃  για 65 λεπτά περίπου
  • Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά για να απορροφηθούν από το κριθαράκι όλα τα υγρά του φαγητού
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και κόκκινο κρασί
 bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας