Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τορτίγιας με ανθότυρο και σαλάτα


Υλικά για τη γέμιση:
  • Πράσινη σαλάτα ψιλοκομμένη
  • Ανθότυρο τριμμένο με το χέρι
  • Καροτάκι τριμμένο (προαιρετικά)
Υλικά για τη ζύμη για τορτίγιας :
  • 2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως.
  • 1/3 φλυτζανάκι σπορέλαιο
  • ½ Κουταλάκι αλάτι
  • 1 Τσιμπιά ζάχαρη
  • 1 μικρή κουταλιά  μπέϊκιν
  • Νεράκι  λίγο ζεστό όσο πάρει η ζύμη
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε χωρίς νερό το αλεύρι, το μπέϊκιν, το αλάτι και τη ζάχαρη για να ομογενοποιηθούν.
  • Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τα υγρά (νερό και λάδι) και ζυμώνουμε καλά το μίγμα για την ομογενοποίηση.
  • χωρίζουμε  τη ζύμη  σε 4 κομμάτια.
  • Απλώνουμε τα κομμάτια της ζύμης πατώντας με το χέρι για να βγάλουμε  λεπτά στρογγυλά φύλλα τορτίγιας. Αν χρειαστεί τα αλευρώνουμε.
  • Δεν τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο άψητα γιατί θα κολλήσουν. Αν θέλουμε μόνο με ενδιάμεση λαδόκολλα.
  • Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 λεπτά.
  • Τα ψήνουμε ένα, ένα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Θα δημιουργηθούν και χρωματικές σκούρες κηλίδες.
  • Όχι σε δυνατή φωτιά για να μη μας αρπάξουν.
  • Για να μη ξεραθούν τα αποθηκεύουμε σε κλειστό σκεύος, για 1 ημέρα ή για 3 ημέρες στο ψυγείο.
  • Στην κατάψυξη τα διατηρούμε προσθέτοντας μεταξύ τους λαδόκολλα για να ξεχωρίζουν εύκολα.
Στήσιμο:
  • Τοποθετούμε στην άκρη της τορτίγιας μίγμα από τη σαλάτα και το ανθότυρο.
  • Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια και περνάμε στην άκρη της μία οδοντογλυφίδα για να μην ξετυλίγεται ή την τυλίγουμε με μία λαδόκολλα.
  • Προσοχή στην οδοντογλυφίδα, όταν θα φάμε τις τορτίγιας θα την αφαιρέσουμε για να μη πνιγούμε κατά λάθος
  • Αν θέλουμε κόβουμε τις τορτίγιας όπως δείχνω στη φωτογραφία με ένα μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια για το σερβίρισμα.
Tips:
  • Αν θέλετε να σημαδέψετε τον κύκλο στη ζύμη ακουμπίστε και πιέστε ελαφρά  ένα καπάκι κατσαρόλας εφόσον πρώτα μετρήσετε ώστε το καπάκι να χωράει στον πάτο του τηγανιού.
  • Κατόπιν κόψετε τον κύκλο με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι.
  • Δεν τα καταφέρνετε στην παρασκευή των τορτίγιας; Αγοράστε έτοιμες από το μάρκετ.
    bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας