Υλικά για τη γέμιση:
- Πράσινη σαλάτα ψιλοκομμένη
- Ανθότυρο τριμμένο με το χέρι
- Καροτάκι τριμμένο (προαιρετικά)
Υλικά για τη ζύμη για τορτίγιας :
- 2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως.
- 1/3 φλυτζανάκι σπορέλαιο
- ½ Κουταλάκι αλάτι
- 1 Τσιμπιά ζάχαρη
- 1 μικρή κουταλιά μπέϊκιν
- Νεράκι λίγο ζεστό όσο πάρει η ζύμη
- Ανακατεύουμε χωρίς νερό το αλεύρι, το μπέϊκιν, το αλάτι και τη ζάχαρη για να ομογενοποιηθούν.
- Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τα υγρά (νερό και λάδι) και ζυμώνουμε καλά το μίγμα για την ομογενοποίηση.
- χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
- Απλώνουμε τα κομμάτια της ζύμης πατώντας με το χέρι για να βγάλουμε λεπτά στρογγυλά φύλλα τορτίγιας. Αν χρειαστεί τα αλευρώνουμε.
- Δεν τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο άψητα γιατί θα κολλήσουν. Αν θέλουμε μόνο με ενδιάμεση λαδόκολλα.
- Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 λεπτά.
- Τα ψήνουμε ένα, ένα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Θα δημιουργηθούν και χρωματικές σκούρες κηλίδες.
- Όχι σε δυνατή φωτιά για να μη μας αρπάξουν.
- Για να μη ξεραθούν τα αποθηκεύουμε σε κλειστό σκεύος, για 1 ημέρα ή για 3 ημέρες στο ψυγείο.
- Στην κατάψυξη τα διατηρούμε προσθέτοντας μεταξύ τους λαδόκολλα για να ξεχωρίζουν εύκολα.
- Τοποθετούμε στην άκρη της τορτίγιας μίγμα από τη σαλάτα και το ανθότυρο.
- Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια και περνάμε στην άκρη της μία οδοντογλυφίδα για να μην ξετυλίγεται ή την τυλίγουμε με μία λαδόκολλα.
- Προσοχή στην οδοντογλυφίδα, όταν θα φάμε τις τορτίγιας θα την αφαιρέσουμε για να μη πνιγούμε κατά λάθος
- Αν θέλουμε κόβουμε τις τορτίγιας όπως δείχνω στη φωτογραφία με ένα μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια για το σερβίρισμα.
- Αν θέλετε να σημαδέψετε τον κύκλο στη ζύμη ακουμπίστε και πιέστε ελαφρά ένα καπάκι κατσαρόλας εφόσον πρώτα μετρήσετε ώστε το καπάκι να χωράει στον πάτο του τηγανιού.
- Κατόπιν κόψετε τον κύκλο με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι.
- Δεν τα καταφέρνετε στην παρασκευή των τορτίγιας; Αγοράστε έτοιμες από το μάρκετ.
-
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS