Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ


Μπορούμε να τα προμηθευτούμε από το Μάρκετ ή να τα μαζέψουμε άγρια την κατάλληλη εποχή
  
          Υλικά:
  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι
  • μουστάρδα
  • λάδι
  • Πιπεριά Φλωρίνης ή ντοματίνια
  • Ελιές

          Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα κοτσάνια των σπαραγγιών 2 δάκτυλα από την βάση τους και τα ξεφλουδίζουμε (εάν είναι πολύ τρυφερά και λεπτά όσο μπορούμε). Τα πλένουμε καλά.

          Τρόποι Βρασμού:
  • 1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό  αλατισμένο και όταν αρχίσει ο βρασμός τα βυθίζουμε για 5 - 15 λεπτά (αναλόγως πόσο χοντρός είναι ο κορμός τους)
  • Κατόπιν τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο ή και παγωμένο νερό (για να διατηρήσουν το χρώμα τους)
  •  
  • 2. Βυθίζουμε τα σπαράγγια (με την βάση τους ώστε οι κορυφές να είναι εκτός νερού) μέσα σε βραστό αλατισμένο νερό για 5 - 15 λεπτά) και μετά τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό.
  •  
  • 3. Τα βράζουμε στον ατμό για 10 - 25 λεπτά (εφόσον έχουμε τα ανάλογο σκεύος), Έτσι κρατάνε όλη τους την γεύση).
  •  Μετά τα βυθίζουμε σε κρύο νερό.
  •  
  • Ακολούθως τα στραγγίζουμε για να φύγει το πολύ νερό και εάν μπορούμε τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

          Ντρεσίνγκ
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κουταλάκι σπαστό του γλυκού ξερό βασιλικό περασμένο από σουρωτήρι
  • (Προαιρετικά εάν μας αρέσει τριμμένο ή κομμάτια σκόρδου)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

  • Ανακατεύουμε χυμό από ένα λεμόνι με την μουστάρδα και το βασιλικό, μετά ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας τα όλα μαζί
  •  
  • Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες ή τα ντοματίνια στην μέση
  • Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο ( στο κέντρο) και στα πλάγια τοποθετούμε ροδέλες πιπεριάς κόκκινης η ντοματίνια
  • Προσθέτουμε μερικές ελιές
  • Στο τέλος ρίχνουμε επάνω από την σαλάτα το ντρέσινγκ

(Άγρια σπαράγγια)

          Tips:
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια από το market
  • Επειδή έχουν πιο χοντρό κοτσάνι τα καθαρίζουμε με αποφλοιωτή από την βάση έως ένα δάκτυλο πιο κάτω από τον ανθό τους.
  • Εάν τα σπαράγγια μας είναι λίγο μαραμένα βυθίσουμε την άκρη των κοτσανιών τους  για 1 ώρα σε νερό από μπουκάλι ή φιλτραρισμένο (όχι από την βρύση επειδή ίσως να περιέχει χλώριο).
  • Έτσι τα σπαράγγια δυναμώνουν.
  • Προσοχή σε όσους έχουν κάποια αλλεργία στις ουσίες των σπαραγγιών
         bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας