Υλικά:
- 2 ματσάκια σπαράγγια
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
- μουστάρδα
- λάδι
- Πιπεριά Φλωρίνης ή ντοματίνια
- Ελιές
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα κοτσάνια των σπαραγγιών 2 δάκτυλα από την βάση τους και τα ξεφλουδίζουμε (εάν είναι πολύ τρυφερά και λεπτά όσο μπορούμε). Τα πλένουμε καλά.
Τρόποι Βρασμού:
- 1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό αλατισμένο και όταν αρχίσει ο βρασμός τα βυθίζουμε για 5 - 15 λεπτά (αναλόγως πόσο χοντρός είναι ο κορμός τους)
- Κατόπιν τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο ή και παγωμένο νερό (για να διατηρήσουν το χρώμα τους)
- 2. Βυθίζουμε τα σπαράγγια (με την βάση τους ώστε οι κορυφές να είναι εκτός νερού) μέσα σε βραστό αλατισμένο νερό για 5 - 15 λεπτά) και μετά τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό.
- 3. Τα βράζουμε στον ατμό για 10 - 25 λεπτά (εφόσον έχουμε τα ανάλογο σκεύος), Έτσι κρατάνε όλη τους την γεύση).
- Μετά τα βυθίζουμε σε κρύο νερό.
- Ακολούθως τα στραγγίζουμε για να φύγει το πολύ νερό και εάν μπορούμε τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Ντρεσίνγκ
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κουταλάκι σπαστό του γλυκού ξερό βασιλικό περασμένο από σουρωτήρι
- (Προαιρετικά εάν μας αρέσει τριμμένο ή κομμάτια σκόρδου)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ανακατεύουμε χυμό από ένα λεμόνι με την μουστάρδα και το βασιλικό, μετά ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας τα όλα μαζί
- Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες ή τα ντοματίνια στην μέση
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο ( στο κέντρο) και στα πλάγια τοποθετούμε ροδέλες πιπεριάς κόκκινης η ντοματίνια
- Προσθέτουμε μερικές ελιές
- Στο τέλος ρίχνουμε επάνω από την σαλάτα το ντρέσινγκ
(Άγρια σπαράγγια)
Tips:
- Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια από το market
- Επειδή έχουν πιο χοντρό κοτσάνι τα καθαρίζουμε με αποφλοιωτή από την βάση έως ένα δάκτυλο πιο κάτω από τον ανθό τους.
- Εάν τα σπαράγγια μας είναι λίγο μαραμένα βυθίσουμε την άκρη των κοτσανιών τους για 1 ώρα σε νερό από μπουκάλι ή φιλτραρισμένο (όχι από την βρύση επειδή ίσως να περιέχει χλώριο).
- Έτσι τα σπαράγγια δυναμώνουν.
Προσοχή σε όσους έχουν κάποια αλλεργία στις ουσίες των σπαραγγιών
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS