Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ


Καλά είναι τα κρέατα στην περίοδο των γιορτινών ημερών αλλά και τα προϊόντα της γης μας δίνουν εξίσου νόστιμα φαγητά.

          Υλικά:
  • ½  Πακέτο ρεβίθια (250 γρ) με ή χωρίς φλούδα
  • Αν είναι με φλούδα τα αφήνουμε από βραδύς στο νερό να μουλιάσουν.
  • Αν είναι χωρίς φλούδα τα μουλιάζουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε
  • 2 Ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 3 Καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 Πιπεριά φλωρίνης καθαρισμένη από τους σπόρους και της ίνες της, κομμένη σε τρείς λωρίδες
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • ½ Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

           Εκτέλεση:
  • Σε μίας κατσαρόλα προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά μας
  • Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι  τα σκεπάσει, ανακατεύουμε το φαγητό για την ομοιομορφία και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσει η σάλτσα τους
  • Τα συνοδεύουμε με λευκό τυρί, ελιές , πράσινη σαλάτα ή ότι άλλο θέλουμε
  • Προαιρετικά συνιστάται 1 κρασοπότηρο λευκό ή ροζέ κρασί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας