Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Γαύρος κοκκινιστός με πιπεριά Φλωρίνης


          Υλικά:
  • 400 γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
  • 1/2  Ντομάτα & 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένες σε καρέ
  • 1/2 Ποτήρι  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Μικρό καρότο κομμένο σε καρέ
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου
  • 1 Κ.γ. φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη ή ξηρή
  • 1 Φλυτζανάκι του καφέ ξηρό κρασί ροζέ
  •  ½ Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι.

          Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στην εστία μία κατσαρόλα με 3 κ.σ. λάδι.
  • Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπερόριζα και το καρότο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα και το λάδι αφήνοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα φιλέτα του ψαριού προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδεύουμε το φαγητό με ένα κρασοπότηρο ξηρό ροζέ κρασί._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας