Το ροκφόρ είναι ένα πικάντικο τυρί με έντονη γεύση και θα «απογειώσει» τη νοστιμιά του φαγητού μας
Υλικά:
300 - 350
γραμμάρια κιμά
Φρυγανιά
έτοιμη τριμμένη (μισή κούπα)
2 κουταλάκια
μουστάρδα
2 κρεμμύδια
ξερά μέτρια
3 - 4
σκελίδες σκόρδου
1 αυγό
1 κουταλιά
της σούπας ξύδι ή μηλόξυδο
Ενάμισι
κουταλάκι μαϊντανό ξερό
Μισό
κουταλάκι δυόσμο ξερό
Μισό
κουταλάκι κύμινο
1 Πατάτα
(γαλλική κατά προτίμηση) ψιλοκομμένη σε
κύβους
Μισή κούπα τριμμένο τυρί ροκφόρ
½ Χυμό από
λεμόνι
1/2
χυμό από πορτοκάλι
Μισό ποτήρι
λάδι
Αλάτι και
πιπέρι
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτέλεση:
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά, το τρίμα της φρυγανιάς (χωρίς να το βρέξουμε), 1 κουταλάκι μουστάρδα, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το ξύδι (θα κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα), το ασπράδι από το αυγό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το κύμινο και 1 κουταλία της σούπας λάδι.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα του κιμά ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Θα μας δώσει ένα σφιχτό μίγμα το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Όσο ο κιμάς ξεκουράζεται, βάζουμε σε μία κατσαρόλα ψιλοκομμένο το 2ο κρεμμύδι, τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου, τη κομμένη πατάτα, μισό ποτήρι λάδι, πιπέρι, ελάχιστο κύμινο, και λίγο μαϊντανό.
- Πλάθουμε τα κεφτέδάκια και κατόπιν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό της βρύσης τόσο όσο να τα σκεπάσει και προσέχοντας να μη διαλυθούν.
- Ανάβουμε την εστία μας και μετά από λίγο (όταν το νερό θα βράζει) τα κεφτεδάκια θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
- Μετά από 1 ώρα περίπου και όταν το περισσότερο νερό θα έχει εξατμισθεί προσθέτουμε το τυρί, τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι και 1 κουταλάκι μουστάρδας αφήνοντας το φαγητό να βράσει για περίπου 6 λεπτά.
- Το ροκφόρ είναι ένα αρκετά αλμυρό τυρί, γι’ αυτό όταν το προσθέσουμε στη σάλτσα μας την δοκιμάζουμε ώστε να δούμε αν και κατά πόσο επιπλέον αλάτι χρειάζεται να προσθέσουμε.
- Η πατάτα θα έχει λειώσει με το βράσιμο βοηθώντας τη σάλτσα μας να δέσει καλύτερα και να δώσει πιο πλούσια γεύση στο πιάτο μας.
- Αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί για 8 λεπτά και σερβίρουμε._
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS