Η πραγματική κανέλα είναι αυτή της Κεϋλάνης με κορμό ανοιχτόχρωμο, και με γλυκό κανελί χρώμα, λεπτές στρώσεις φύλλων
που είναι εύθραυστες όταν τις πιέσουμε με τα δάκτυλα και σπάνε
εύκολα. Την κανέλα την κόβεις εύκολα με τα χέρα σου και αμέσως θρυμματίζεται.
Αντιθέτως η κάσσια από άλλες χώρες της ανατολής, έχει σκληρό
φλοιό με σκούρο καστανοκόκκινο χρώμα και χοντρό κορμό τραχύ και άκαμπτο. Χρησιμοποιείται και ως
υλικό στη ζωγραφική. Για να την κόψεις χρειάζεσαι οδοντωτό μαχαίρι και επιμονή
(προσοχή μην τραυματιστείτε στην προσπάθεια), είναι δε φθηνότερη από την
γνήσια κανέλα Κεϋλάνης και δεν περιέχει τα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία της πρώτης.
Στην φωτογραφία διακρίνονται οι διαφορές που αναφέραμε
by bill
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS