Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ⓒ ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Τις βρίσκουμε στην Ψαραγορά, και πιο εύκολα την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας όπου συνήθως η αγορά παραμένει ανοιχτή από το βράδυ της προηγούμενης μέχρι όλη την Κ. Δευτέρα.
Ρωτήστε, ενημερωθείτε από το αρμόδιο όργανο για τις ώρες λειτουργίας της για να ήσαστε πιο σίγουροι.
Υλικά:
7-10 καραβίδες, 1 πατάτα μέτρια,1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, μαϊντανό ξερό ή φρέσκο, 1 μέτρια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, μισό κρασί ροζέ.
Για το τέλος του μαγειρέματος:
Κρεμμυδάκι φρέσκο, 1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα.
 
Οι καραβίδες πρέπει να είναι ζωντανές, αν κάποια δεν κινείται δεν την μαγειρεύουμε
 
Προετοιμασία:
Ξεπλένουμε τις καραβίδες με άφθονο νερό και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος με αλατισμένο νερό τόσο, όσο να τις καλύπτει.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε μισό ποτηράκι λάδι και το αφήνουμε στην εστία της κουζίνας να ζεσταθεί καλά, κατόπιν ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και την πατάτα σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας τα μέχρι να γυαλίσουν προσέχοντας να μη μαυρίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί.
Όταν είναι  έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια, το μαϊντανό και 1 από τις καραβίδες.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 20 λεπτά.
Στην συνέχεια βγάζουμε τις υπόλοιπες καραβίδες από το αλατισμένο νερό και τις  τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
 Αφήνουμε το φαγητό να βράσει 10 λεπτά της επιπλέον
 
..
Οι καραβίδες όταν τοποθετηθούν σε καυτό νερό παίρνουν ένα χρώμα έντονο κόκκινο.

Σερβίρισμα:
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 ή 2 καραβίδες, ζυμαρικά ρύζι ή πουρέ  περιχύνοντάς τα με τη  σάλτσα που ετοιμάσαμε .
Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό (εάν θέλουμε) και τα πασπαλίζουμε στο φαγητό.
bill cooking
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας