Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Κεφτεδάκια κοκινιστά στην κατσαρόλα με τυροκροκέτα



Εφαρμόζουμε την ίδια συνταγή με τα κεφτεδάκια μουστάρδας που είχα αναρτήσει αλλά την διαφορά κάνουν η αφαίρεση και πρόσθεση 2-3 μυρωδικών και υλικών ως ακολούθως:
Ο τρόπος μαγειρέματος σε αυτό το φαγητό έχει την ίδια λογική με τα γιουβαρλάκια αλλά δεν βάζουμε ρύζι.
Πιο κάτω θα δούμε τις διαφορές:

Υλικά για 4 μερίδες:
300 - 350 γραμμάρια κιμά
Φρυγανιά έτοιμη τριμμένη (μισό ποτήρι)
3 κόκκοι από μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 τομάτα μέτρια έως και μεγάλη ώριμη. (Αν θέλετε βάζετε και λίγο πελτέ).
1 Αποξηραμένη ντομάτα (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια ξηρά μέτρια
1 καρότο κομμένο σε κύβους (ή και 2 αν θέλουμε)
3 - 4 σκελίδες σκόρδου
1 αυγό (το ασπράδι μόνο)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή μηλόξυδο
Ενάμισι κουταλάκι μαϊντανό ξηρό ή φρέσκο
Μισό κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή φρέσκο
Μισό κουταλάκι κύμινο
Μισό ποτήρι λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά, το τρήμα της φρυγανιάς (χωρίς να το βρέξουμε),  το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το ξύδι (θα κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα), το ασπράδι από το αυγό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το κύμινο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα του κιμά ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Ακολούθως βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά να «ξεκουραστεί».
Όσο ο κιμάς ξεκουράζεται, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το 2ο κρεμμύδι και τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένα, το καρότο, μισό ποτηράκι λάδι, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο κύμινο, τον μαϊντανό, την τριμμένη τριμμένη και την αποξηραμένη ντομάτα.
Αν θέλουμε σοτάρουμε τα λαχανικά ελαφρώς για να μαραθούν.
Μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό της βρύσης τόσο όσο να τα σκεπάσει και προσέχοντας να μη διαλυθούν.
Ανάβουμε την εστία μας και μετά από λίγο (όταν το νερό θα βράζει) τα κεφτεδάκια θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
Μετά από 1 ώρα περίπου το νερό θα έχει εξατμισθεί αφήνοντας την τελική σάλτσα του φαγητού μας.
Αν και δεν ανήκει σε αυτή τη συνταγή και έχοντας περισσότερο χώρο στην πιατέλα έβαλα και 3 φέτες τυροκροκέτας από αυτή που έψησα στον φούρνο σε λαδόκολλα.

Tips:
Αν το μίγμα του κιμά δεν το θέλουμε πολύ σφιχτό προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές νεράκι. Αλλά να μη γίνει πολύ μαλακός γιατί θα διαλύσει στο μαγείρεμα.
Το φαγητό μας αν το αφήσουμε εκτός εστίας όταν πια μαγειρευτεί για 10 -15 λεπτά θα σιτέψει καλύτερα και θα δώσει όλη τη νοστιμιά του με σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος.
Δεν είναι υποχρεωτικό το τσιγάρισμα των υλικών.
Ετοιμάζουμε και κάποιο ζυμαρικό ως συνοδευτικό ή πουρέ.
Σάλτσα μπορείτε να αφήσετε όση εσείς θέλετε (ανάλογα με τον χρόνο μαγειρέματος)
Καλή επιτυχία.
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας