Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΛΑΙΜΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ - ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


Ένα εύπεπτο και ελαφρύ σχετικά φαγητό αν,  προσέξουμε το τρόπο μαγειρέματος.

Για το κρέας:
3 Μπριζόλες χοιρινές καθαρισμένες από περιττά λίπη και βρασμένες για 10 λεπτά στην κατσαρόλα ώστε το νερό να κρατήσει τις πολλές λιπαρές ουσίες και τυχόν φάρμακα και εμβόλια που περιέχονται στο κρέας.
2. Μουστάρδα για την επάλειψη του κρέατος
3. Μισό ποτήρι λάδι, αλάτι, πιπέρι και 3-4 σκόρδα
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς πάνω - κάτω.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μπριζόλες μας εφόσον προηγουμένως τις έχουμε, αλείψει με μουστάρδα και αλατοπιπερώσει.
Ρίχνουμε στο ταψί τα σκόρδα και στο τέλος περιχύνουμε στο κρέας το λάδι,  αδειάζουμε μισό ποτήρι νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για μία περίπου ώρα και δοκιμάζουμε το κρέας τρυπώντας το με το πιρούνι μας


Για τη σαλάτα:
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και βυθισμένο για 10 λεπτά σε νερό ώστε να διαλυθούν τυχόν νιτρικές ουσίες από τα φυτοφάρμακα.
Εκτέλεση:
  • Εφόσον το ξεπλύνουμε καλά το βράζουμε στον ατμό για 20 - 30 λεπτά.
  • Τον κυρίως κορμό του μπρόκολου κόψτε τον σε ροδέλες και βράστε τον μαζί με τα μπουκετάκια
Για το ρύζι με τον αρακά:
  • 1 μικρή κονσέρβα αρακά
  • 1 κούπα ρύζι
  • Μισή ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, (αν δεν έχουμε βάζουμε 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
  • 1-2 πρέζες ξηρό μαϊντανό
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αν θέλουμε και 1-2 σκελίδες σκόρδου.
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι έως ότου γυαλίσουν και μαραθούν ελαφρώς (προσοχή, δεν πρέπει να σκουράνουν γιατί θα μας πικρίσει το φαγητό).
  • Ακολούθως ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, το ρύζι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Στο τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το φαγητό και λίγο παραπάνω γιατί, στο βράσιμο το ρύζι θα πιεί το νερό.
  • Χρειαζόμαστε  χαμηλή θερμοκρασία στην εστία μας ώστε το φαγητό να βράσει καλά και να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα το φαγητό και μετά από 30 λεπτά, το δοκιμάζουμε.
Tips:
  • Για να μη ξεραθεί η επιφάνεια της μπριζόλας  βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλή θέση και μετά από μισή ώρα γυρίζουμε τις μπριζόλες.
  • Απλώστε το μίγμα του αρακά με το ρύζι μέσα στο ταψί και ψήστε το μαζί με τις μπριζόλες.
  • Αντί για αρακά και ρύζι βάλτε πατάτες, κριθαράκι, λαχανικά ή ότι άλλο θέλετε.
  • Για να κρατήσει το πράσινο χρώμα στο μπρόκολο πριν το βράσιμο το αλατίζουμε ελαφρώς.
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας