Βαθμός δυσκολίας: 0
Για τη σάλτσα:
3 Ντομάτες τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Ρακοπότηρο λάδι
1 Κουταλιά λάδι για το σοτάρισμα
Λάδι για το άλειμμα στις μελιτζάνες
1 Ρακοπότηρο λευκό κρασί προαιρετικά
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο με το μαϊντανό, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε τη σάλτσα έως ότου εξατμιστεί το ζουμί της ντομάτας
Ετοιμάζουμε κομματάκια φέτας και CHEDDAR ή ότι άλλο τυρί θέλουμε
Για τις μελιτζάνες
Τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 3 εκατοστών, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα σκούρο ξανθό. (190 - 200 βαθμούς κελσίου).
Όταν ψηθούν από την μία πλευρά τις γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά τους..
Το πάντρεμα:
Βγάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες από το φούρνο τις καλύπτουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε το τυρί στην επιφάνεια τους..
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το φαγητό.
Ορισμένοι τηγανίζουν τις μελιτζάνες αλλά δεν θα το συνιστούσα γιατί το φαγητό γίνεται υπερβολικά δύσπεπτο.
Οι ψημένες μελιτζάνες είναι εξίσου νόστιμες και δεν βαρύνουν το στομάχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS