Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

"ΙΖΟΛΑ" - Έργα και Ημέρες

 
Ένα εργοστάσιο με έδρα της στο ιδιόκτητο κτίριο στις Τζιτζιφιές του Δήμου Καλλιθέας..
Μία μεγάλη εταιρεία ηλεκτρικών οικιακών συσκευών που μεσουράνησε στην Ελληνική και όχι μόνον αγορά από την 10ετία του '50 έως και  το 1977. Ήτο δε τόσο άριστης ποιότητος οι ηλεκτρικές της συσκευές κατασκευαστικά εφόσον ακόμη και στις μέρες μας  ορισμένες από αυτές λειτουργούν.
Πόσοι από τις προηγούμενες γενιές δεν έχουν πιεί παγωμένο νεράκι από τα ψυγείο της, δεν έχουν ψήσει φαγητό στις κουζίνες της, δεν έχουν ζεστάνει νερό στους θερμοσίφωνες της, δεν έχουν παρακολουθήσει εκπομπές από τις τηλεοράσεις της!!!
Η επιχείρηση μεγαλούργησε στην αγορά από τον ιδιοκτήτη της Παναγιώτη Δράκο από τη 10ετία του '50 έως και το 1963. Τη διεύθυνση της επιχείρησης ακολούθως ανέλαβε ο υιός του  Γεώργιος Δράκος.
Επηρεαζόμενη από εξωτερικούς οικονομικούς παράγοντες (η κρίση στα πετρελαϊκά) αναγκάστηκε να δημιουργήσει με την "ΕΣΚΙΜΟ" μία νέα εταιρία με την ονομασία "ΕΛΙΝΤΑ" η οποία εταιρία εισήγαγε ηλεκτρικές οικιακές συσκευές από το εξωτερικό. Το αγοραστικό κοινό στην Ελλάδα δεν είδε μα καλό μάτι αυτή την αλλαγή, εφόσον είχε στο παρελθόν εμπιστευθεί τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές της "ΙΖΟΛΑ" και της "ΕΣΚΙΜΟ".
Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την πτώχευση της νέας επιχείρησης το 1991 και την δια παντός διακοπή της λειτουργίας της.
Στην Ασία σήμερα συσκευές με το λογότυπο "Izola Crown" παράγει με επιτυχία οικιακές ηλεκτρικές συσκευές προσελκύοντας αγοραστικά το καταναλωτικό κοινό.
Επίσης στην Πολωνία εταιρία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών έχει σε δεσπόζουσα θέση το λογότυπο "ΙΖΟΛΑ" και εισάγονται από εκεί στη χώρα μας ηλεκτρικές κουζίνες σύγχρονης τεχνολογίας.
Επί των ημερών μας και στο χώρο που έδρευε το πάλαι ποτε εργοστάσιο της "ΙΖΟΛΑ" δεσπόζει συντηρημένο μόνον το φουγάρο του εργοστασίου με το λογότυπο της.
Στη θέση του έχει κτιστεί υπεραγορά τροφίμων και πέριξ αυτής υπάρχει ένα νέο άλσος.
Πηγή: https://epitou8ematos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας