Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Γαύρος φιλεταρισμένος στο φούρνο

 
Βαθμός δυσκολίας: 0
 
Υλικά:
  • 300 γραμμάρια φιλερταρισμένο γαύρο
 
 Για το μίγμα του λαδολέμονου:
  • ½ Ποτήρι λάδι
  • Χυμό από 1 στυμμένο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ξερή ή μερικά φυλλαράκια φρέσκια
  • 2 σκόρδα περασμένα στον τρίφτη
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το μίγμα του λαδολέμονου.
  • Τα αναδεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε λίγο από το μείγμα του λαδιού.
  • Τοποθετούμε τα φιλέτα του γαύρου με το δέρμα τους προς τα επάνω.
  • Όταν τελειώσουμε το άπλωμα των ψαριών περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα του λαδιού. επάνω στα φιλέτα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 30 λεπτά το φαγητό μας στους 200.
  • Σερβίρουμε με λευκό κρασί,  ουζάκι ή μπύρα.
 

 Tips:
Αν το έδεσμα προορίζεται για το μεζέ της παρέας προτείνω να συνοδεύστε το πιάτο σας με 1 χούφτα ψημένη αραχίδα, μαζί με το ψαράκι και το ποτό σας θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο νοστιμιά.
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας