Βαθμός
δυσκολίας: 0
Υλικά:
- 300 γραμμάρια φιλερταρισμένο γαύρο
- ½ Ποτήρι λάδι
- Χυμό από 1 στυμμένο λεμόνι
- 1 κουταλάκι ρίγανη ξερή ή μερικά φυλλαράκια φρέσκια
- 2 σκόρδα περασμένα στον τρίφτη
- ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το μίγμα του λαδολέμονου.
- Τα αναδεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε λίγο από το μείγμα του λαδιού.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα του γαύρου με το δέρμα τους προς τα επάνω.
- Όταν τελειώσουμε το άπλωμα των ψαριών περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα του λαδιού. επάνω στα φιλέτα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 30 λεπτά το φαγητό μας στους 200.
- Σερβίρουμε με λευκό κρασί, ουζάκι ή μπύρα.
Αν το έδεσμα
προορίζεται για το μεζέ της παρέας προτείνω να συνοδεύστε το πιάτο σας με 1 χούφτα
ψημένη αραχίδα, μαζί με το ψαράκι και το ποτό σας θα βελτιωθεί ακόμη
περισσότερο νοστιμιά.
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS