Σερβίρεται και ως κυρίως πιάτο εκτός από συνοδευτικό με την ανάλογη γευστική σως.
Πολλά από αυτά που υπάρχουν στο ψυγείο μας μπορούν να συνθέσουν μία νόστιμη γέμιση όπως:
Διάφορα τυριά ψιλοκομμένα
Βραστό ή καπνιστό ζαμπόν και άλλα αλλαντικά
Πιπεριά ψιλοκομμένη
Ρίγανη ή θυμάρι
Βούτυρο ή λάδι
Προσοχή: Η προετοιμασία της πατάτας θέλει έντεχνες και προσεκτικές κινήσεις κατά το κόψιμο και το γέμισμα ώστε να μη την χωρίσουμε σε ανεξάρτητες φέτες.
Μία καλή λύση είναι να τοποθετήσουμε την άκοπη πατάτα ανάμεσα σε 2 παράλληλα καλαμάκια από σουβλάκι που θα εμποδίζουν τον τεμαχισμό της σε ανεξάρτητες φέτες.
Εκτέλεση:
Πλένουμε 1, 2 ή περισσότερες μεγάλες χονδρές πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για 15 λεπτά
Όταν κρυώσουν τις κόβουμε εγκάρσια σε ροδέλες πάχους 3 - 4 εκατοστών μέχρι τη βάση της πατάτας ώστε να μείνουν ενωμένες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη ή θυμάρι τριμμένο.
Εφόσον ψιλοκόψουμε και τα υλικά της γέμισης τα τοποθετούμε ανάμεσα στις κομμένες φέτες της πατάτας προσεκτικά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το περιχύνουμε στις φέτες της πατάτας.
Αλατοπιπερώνουμε στην επιφάνεια της πατάτας. και την τοποθετούμε σε ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα.
Τις Ψήνουμε σε θερμοκρασία 190 ℃ μέχρι να αποκτήσουν σκούρο ξανθό χρώμα.
Για τη σως:
1 Κουταλιά μουστάρδα
1 Κουταλιά μαγιονέζα
1/2 χυμό από λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Διπλασιάζουμε τις δόσεις για περισσότερη σως
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναδεύουμε καλά με το πιρούνι μας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS