Υλικά:
- 5 Πράσα μεγάλα. Τα ψιλοκόβουμε μόνο τον λευκό κορμό τους (Τα φύλλα τα αφαιρούμε γιατί είναι σκληρά)
- 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 Φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 Αυγά
- 1 Φλυτζάνι φέτα τριμμένη
- Λάδι
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1/2 φλυτζάνι μυρώνια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές λάδι την τοποθετούμε στη εστία (σε μέτρια θερμοκρασία), ρίχνουμε μέσα τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μυρώνια.
- Τα ζεματίζουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους
- Ακολούθως κατεβάζουμε το σκεύος μας από την εστία και προσθέτουμε την φέτα, λίγο πιπέρι και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με ένα πινελάκι κουζίνας αλείφουμε τον πάτο ενός ταψιού με λάδι και καλύπτουμε το ταψί με το ένα φύλλο της σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας ελαφρά με λάδι.
- Βρέχουμε τις άκρες της γύρω - γύρω για να κολλήσει καλά με το 2ο φύλλο.
- Μετά αδειάζουμε το μείγμα του πράσου επάνω στο φύλλο της σφολιάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Καλύπτουμε το μίγμα του πράσου με το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες.
- Κόβουμε την επιφάνεια της πίτας όπως τον μπακλαβά ώστε να ψηθεί καλά κα να εξατμισθεί η υγρασία κατά το ψήσιμο που ίσως να λάσπωνε την πίτα μας.
- Με το πινελάκι της κουζίνας λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανή.
- Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλή σκάλα ούτως ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω φύλλο της σφολιάτας. Τοποθετούμε το ταψί με την πίτα μας.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να γίνει σκούρο ξανθό το φύλλο μας.
- Όταν ψηθεί βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας νερό με τα δάκτυλά μας και την σκεπάζουμε μέχρι να ξεκουραστεί και να κρυώσει.
- Τις ρίζες από τα πράσα αν έχουμε κήπο δεν τις πετάμε αλλά τις φυτεύουμε στο χώμα για να έχουμε πράσα όλο τον χέιμώνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS