Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

 
          Υλικά:
  • 5 Πράσα μεγάλα. Τα ψιλοκόβουμε μόνο τον λευκό κορμό τους (Τα φύλλα τα αφαιρούμε γιατί είναι σκληρά)
  • 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 Φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο  
  • 3 Αυγά
  • 1 Φλυτζάνι φέτα τριμμένη
  • Λάδι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 φλυτζάνι μυρώνια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 
          Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές λάδι την τοποθετούμε στη εστία (σε μέτρια θερμοκρασία),  ρίχνουμε μέσα τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μυρώνια.
  • Τα ζεματίζουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους
  • Ακολούθως κατεβάζουμε το σκεύος μας από την εστία και προσθέτουμε την φέτα, λίγο πιπέρι και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Με ένα πινελάκι κουζίνας αλείφουμε τον πάτο ενός ταψιού με λάδι και καλύπτουμε το ταψί με το ένα φύλλο της σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια  της σφολιάτας ελαφρά με λάδι.
  • Βρέχουμε τις άκρες της γύρω - γύρω για να κολλήσει καλά με το 2ο φύλλο.
  • Μετά αδειάζουμε το μείγμα του πράσου επάνω στο φύλλο της σφολιάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Καλύπτουμε το μίγμα του πράσου με το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες.
  • Κόβουμε την επιφάνεια της πίτας όπως τον μπακλαβά ώστε να ψηθεί καλά κα να εξατμισθεί η υγρασία κατά το ψήσιμο που ίσως να λάσπωνε την πίτα μας.
  • Με το πινελάκι της κουζίνας λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανή.
  • Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλή σκάλα ούτως ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω φύλλο της σφολιάτας. Τοποθετούμε το ταψί με την πίτα μας.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να γίνει σκούρο ξανθό το φύλλο μας.
  • Όταν ψηθεί βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας νερό με τα δάκτυλά μας και την σκεπάζουμε μέχρι να ξεκουραστεί και να κρυώσει.
          Tips:
  • Τις ρίζες από τα πράσα αν έχουμε κήπο δεν τις πετάμε αλλά τις φυτεύουμε στο χώμα για να έχουμε πράσα όλο τον χέιμώνα

         bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας