Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

 
Υλικά:
1/2 Κιλό σπαλομίτα κομμένη σε κομμάτια (μικρά η μεγαλύτερα)
1 Ντομάτα τριμμένη
1 Κουταλάκι πελτέ
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 Καρότο ψιλοκομμένο καρέ
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Φύλλο δάφνης
3 Κόκους μπαχάρι
1/2 Ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1/2 Ποτήρι λάδι
Αλάτι & πιπέρι
1 Κουταλιά Κόρν Φλάουερ (για το δέσιμο της σάλτσας)
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα του πιάτου.
Για περισσότερο φαγητό διπλασιάζουμε τα υλικά μας (εκτός οίνου και ελαίου)
 
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια αναμμένη εστία και ρίχνουμε (στην κατσαρόλα)  3 κουταλιές λάδι.
Όταν τα λαδί ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας. Τα ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να θωρακιστεί το κρέας (προσέχουμε να μην καούν).
Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί περιμένοντας 1 λεπτό για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής κατά σειράν: Καρότο, μπαχάρι, δάφνη, ντομάτα, πελτέ, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και καλύπτουμε το φαγητό με νερό για να βράσει 1 ώρα.
Όταν μαγειρευτεί το φαγητό ρίχνουμε το Κορν Φλάουερ και ανακατεύουμε το φαγητό για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας