Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ


Υλικά:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φακελάκι μαγιά, 1 κουταλιά λάδι, ½ κουταλάκι αλάτι και νερό όσο πάρει.
Σουσάμι προαιρετικά.

Εκτέλεση:
  • Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
  • Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα υλικά μας και τα αναμιγνύουμε στεγνά.
  • Μετά ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά ανακατεύοντας να βραχεί όλο το αλεύρι και συμπληρώνουμε με νερό ανακατεύοντας έως ότου γίνει μία πλαστή ζύμη που να κολλάει λίγο στα δάκτυλά μας
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα.
  • Μετά αλευρώνοντας τα χέρια μας πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα κολλημένες μεταξύ τους.
  • Αν θέλουμε ακουμπάμε την επιφάνεια των ψωμιών (προτού τα ενώσουμε στο ταψί), σε ένα πιατάκι που έχουμε τοποθετήσει σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της κόρας.
  •  Όταν βγάλουμε το ψωμί από τον φούρνο, το νοτίζουμε με βρεγμένα δάκτυλα ελαφρά στην επιφάνεια του με νεράκι και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
  • Την φυλάμε για τα πρωινά μας σάντουιτς.
Tips:
  • Για μαργαρίτες σε μορφή λαδόψωμου προσθέτουμε στη ζύμη 4-6 κουταλιές λάδι, και μία τσιμπιά ρίγανη ξερή. Κατ' αυτό τον τρόπο θα έχουμε ψωμάκια με μεσογιακή γεύση.
  • Αν θέλουμε Προσθέτουμε και μισό κουταλάκι πολτό ελιάς αλλά προσέχουμε το αλάτι που θα βάλουμε στη ζύμη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας