Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΛΑΔΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΜΕ ΡΥΖΙ

Πλούσιο φαγητό σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα αλλά και πολύ νόστιμο

Υλικά για τις πιπεριές
  • 6 Πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες) καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 1/2 Κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Φλυτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου κομμένη σε τρία κομματάκια
  • 1 Ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 1/2 Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για το ρύζι:
  • 1 Φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1 Φλιτζανάκι κουκουναρόσπορο
Εκτέλεση για τις πιπεριές:
  • Τοποθετούμε σε αναμμένη εστία μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι.
  • Προσθέτουμε τα υλικά μας εκτός από την ντομάτα και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν αλλά δεν τα τσιγαρίζουμε.
  • Ακολούθως ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.
  • Το μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μαλακώσουν τα υλικά.
  • 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το λάδι, αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση για το ρύζι:
  • Σε αναμμένη εστία τοποθετούμε μία κατσαρόλα με  2 κουταλιές λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κουκουνάρια σοτάροντάς τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
  • Σκεπάζουμε με νερό έως και τρία δάκτυλα πάνω από την επιφάνειά του και το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη μας κολλήσει.
  • Ο χρόνος βρασμού για το κάθε ρύζι αναγράφεται στο πακέτο συσκευασίας του.
  • Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το σερβίρουμε με τις πιπεριές στο πιάτο.
Tips:
  • Μία ποσότητα από τις μαγειρεμένες πιπεριές μπορούμε να τις μαγειρέψουμε με χτυπημένα αυγά παρασκευάζοντας κατ' αυτό τον τρόπο μία ομελέτα.
  • Έτσι η συνταγή θα μας δώσει 2 φαγητά.
  • Στα υλικά με τις πιπεριές μπορούμε να προσθέσουμε: Μανιτάρια για ένα πιο πλούσιο και θρεπτικό φαγητό.
          bill cooking
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας