Πλούσιο φαγητό σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα αλλά και πολύ νόστιμο
Υλικά για τις πιπεριές
- 6 Πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες) καθαρισμένες και χοντροκομμένες
- 1/2 Κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 Φλυτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδου κομμένη σε τρία κομματάκια
- 1 Ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
- 1/2 Ποτήρι λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 Φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 1 Φλιτζανάκι κουκουναρόσπορο
- Τοποθετούμε σε αναμμένη εστία μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι.
- Προσθέτουμε τα υλικά μας εκτός από την ντομάτα και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν αλλά δεν τα τσιγαρίζουμε.
- Ακολούθως ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.
- Το μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μαλακώσουν τα υλικά.
- 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το λάδι, αλάτι & πιπέρι
- Σε αναμμένη εστία τοποθετούμε μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κουκουνάρια σοτάροντάς τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ακολούθως προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Σκεπάζουμε με νερό έως και τρία δάκτυλα πάνω από την επιφάνειά του και το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη μας κολλήσει.
- Ο χρόνος βρασμού για το κάθε ρύζι αναγράφεται στο πακέτο συσκευασίας του.
- Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το σερβίρουμε με τις πιπεριές στο πιάτο.
- Μία ποσότητα από τις μαγειρεμένες πιπεριές μπορούμε να τις μαγειρέψουμε με χτυπημένα αυγά παρασκευάζοντας κατ' αυτό τον τρόπο μία ομελέτα.
- Έτσι η συνταγή θα μας δώσει 2 φαγητά.
- Στα υλικά με τις πιπεριές μπορούμε να προσθέσουμε: Μανιτάρια για ένα πιο πλούσιο και θρεπτικό φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS