☆ Ανοιξιάτικο φαγητό γεμάτο χρώματα και γεύσεις ☆
Η αγκινάρα περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος.
Έχει συστατικά που επιδρούν κατά του καρκίνουστον οργανισμό μας, και εκτός από τις βιταμίνες και τα πολύτιμα μέταλλα, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες...
Ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, βιταμίνη K (για την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο), νιασίνη για τον έλεγχο της χοληστερόλης στο αίμα και τη μείωση των τριγλυκεριδίων...
Έχει συστατικά που επιδρούν κατά του καρκίνουστον οργανισμό μας, και εκτός από τις βιταμίνες και τα πολύτιμα μέταλλα, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες...
Ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, βιταμίνη K (για την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο), νιασίνη για τον έλεγχο της χοληστερόλης στο αίμα και τη μείωση των τριγλυκεριδίων...
Υλικά:
- 5 Αγκινάρες καθαρισμένες
- 2,5 Κούπες αρακά
- 3 Σκόρδα φρέσκα ψιλοκομμένα ή 3 σκελίδες σκόρδου ξηρού
- 3 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 Κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 6-8 Ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1/2 Ποτήρι λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια. τον άνηθο, και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Ακολούθως προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας μισό ποτηράκι νερό και αν χρειάζεται περισσότερο προσθέτουμε κατά τον βρασμό.
- Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να φύγει το πολύ νερό αφήνοντας στην κατσαρόλα λίγο ζουμί.
- Κατεβάζουμε από την εστία την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
- Αν μας περισσέψει βάζουμε το υπόλοιπο φαγητό στο ψυγείο.
Tips:
- Τα λαδερά φαγητά είναι εξίσου νόστιμα και κρύα.
- Αν θέλουμε συνοδεύουμε το γεύμα με ανθότυρο.
- Η ντομάτα (ωμή ή μαγειρεμένη) περιέχει λυκοπένιο το οποίο προστατεύει τον οργανισμό από τις παθήσεις του προστάτη.
- Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται και χωρίς ντομάτα, προσθέτοντας προς το τέλος του μαγειρέματος χυμό από 1 λεμόνι.
- Τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα της αγκινάρας καλά πλυμένα, όταν τα βράσουμε με νερό θα μας δώσουν ένα αφέψημα αποτοξινωτικό για τον οργανισμό μας. Αν έχετε βράσει αρκετό φυλάξτε το στο ψυγείο και πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι προσθέτοντας στημένο χυμό λεμονιού, πριν το φαγητό και τον καφέ σας.
- Προτιμάτε τον φρέσκο ή τον κατεψυγμένο αρακά που κρατά τα θρεπτικά του συστατικά και όχι τις κονσέρβες.
- Αν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τις αγκινάρες αγοράστε κατεψυγμένες.
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS