Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Κεφτεδάκια λεμονάτα με χόρτα


Ελαφρύ, νοστιμότατο και θρεπτικό φαγητό
 
Υλικά:
  • 300 - 350 γραμμάρια κιμά
  • Φρυγανιά έτοιμη τριμμένη (μισή κούπα)
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 αυγό (μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή μηλόξυδο
  • Ένα κουταλάκι μαϊντανό ξερό
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
  •  Χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χόρτα κατ' επιλογήν τρυφερά για να γίνει το φαγητό μας ντελικάτο.
Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά, το τρίμα της φρυγανιάς (χωρίς να το βρέξουμε), το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το ξύδι (θα κάνει τα Κεφτεδάκια μας αφράτα), το ασπράδι από το αυγό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα του κιμά ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Θα μας δώσει ένα σφιχτό μίγμα το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και κατόπιν τα ρίχνουμε προσεχτικά σε μία κατσαρόλα με νερό όσο να τα σκεπάσει και προσέχοντας να μη διαλυθούν.
  • Ανάβουμε την εστία μας και μετά από λίγο (όταν το νερό θα βράζει) τα κεφτεδάκια θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
  • Μετά από 50 λεπτά ρίχνουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα, κρεμμύδι, σκόρδο, (σχοινόπρασο και λίγα μυρώνια αν έχουμε), συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφήνουμε ζουμάκι από το φαγητό για το σερβίρισμα.
  • Πέντε λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι και αλάτι.

Όταν τελειώσει το μαγείρεμα αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί για 8 λεπτά και σερβίρουμε._

bill cooking 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας