Ξεχωριστά πιττάκια, νόστιμα, με ελάχιστες θερμίδες και σχεδόν ανύπαρκτα λιπαρά.
Ιδανικά για τον καφέ, τη δουλειά, το δρόμο, την εκδρομή, για τη λιγούρα και χωρίς διαιτητικές ενοχές.
Υλικά:
- 250 Γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο. Να μην είναι πολύ μαλακό
- 50 Γραμμάρια ριζάλευρο
- 1 Αυγό
- 1 Φλυτζανάκι δυόσμο
- 1 Φλυτζανάκι άνηθο
- 1 Σκελίδα σκόρδου τριμμένη στο ψιλό τρίφτη
- 1 Κουταλιά της σούπας λάδι
- Αλάτι όσο χρειαστεί
- Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε και πλάθουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Βρέχουμε τα χέρια μας με νεράκι και πλάθουμε τυροπιττάκια.
- Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα τυροπιττάκια και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 190 ℃ όσπου να ροδοκοκκινίσουν.
- Στη μέση του ψησίματος τα γυρίζουμε για να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά τους.
- Αν θέλουμε τα ψήνουμε λεπτότερα μέσα σε ένα αλειμμένο με λάδι τηγάνι.
- Για περισσότερα τρελοπιττάκια διπλασιάζουμε τις ποσότητες των υλικών.
- Τρώγονται και κρύα γιατί δεν έχουν βούτυρο και λίπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS