Τα μανιτάρια είναι μύκητες με περιεκτικότητα νερού 95%, φτωχά σε θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες B, αρίστη
πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως σελήνιο,
χαλκός, κάλιο, φωσφόρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο.
Αποφεύγουμε να μαζεύουμε μανιτάρια μόνοι μας από την φύση γιατί πολλά από αυτά είναι δηλητηριώδη και θανατηφόρα.
Αγοράζουμε πάντοτε τα συσκευασμένα από την αγορά για την κουζίνα μας.
Υλικά:
Δείτε στο βίντεο πως καθαρίζουμε ορισμένα μανιτάρια:
(Εγώ προσωπικά τα αφήνω καθαρισμένα μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό για να πλυθούν καλά.
Δεν παθαίνουν τίποτε.
Αποφεύγουμε να μαζεύουμε μανιτάρια μόνοι μας από την φύση γιατί πολλά από αυτά είναι δηλητηριώδη και θανατηφόρα.
Αγοράζουμε πάντοτε τα συσκευασμένα από την αγορά για την κουζίνα μας.
Υλικά:
- 1 Μαρούλι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
- 500 Γραμμάρια μανιτάρια του εμπορίου χοντροκομμένα. (Προτιμήστε τα πλευρώτους που είναι Ελληνικής παραγωγής, στην δε υφή τους πλησιάζουν πολύ το κρέας.
- 1 Κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μυρώνια ψιλοκομμένα, (όχι περισσότερα)
- Τον χυμό ενός λεμονιού
- 1 Κουταλιά της σούπας corn flour
- 1/2 Ποτήρι λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το μαρούλι και τα υπόλοιπα πράσινα λαχανικά μας.
- Ανάβουμε την εστία σε μέτρια θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαραθούν στην υγρασία τους χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
- Όταν έχουν μαραθεί καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και το λάδι.
- Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
- Ακολούθως σε ένα ποτήρι προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό μας μέχρι τη μέση του και διαλύουμε μέσα το corn flour, ρίχνουμε και τον χυμό του λεμονιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Αντί για corn flour μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό με 2 ασπράδια αυγών ή με δύο ολόκληρα αυγά για να δέσει το ζουμί του.
- Εναλλακτικά μπορούμε να σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σβήνοντάς τα με μισό ποτήρι λευκό κρασί και μετά να τα ρίξουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο φαγητό.
- Για πιο πλούσια υφή μπορούμε κατά το μαγείρεμα να ρίξουμε στην κατσαρόλα 1 κρασοπότηρο ρύζι μαζί με το νερό που προσθέσαμε.
Δείτε στο βίντεο πως καθαρίζουμε ορισμένα μανιτάρια:
(Εγώ προσωπικά τα αφήνω καθαρισμένα μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό για να πλυθούν καλά.
Δεν παθαίνουν τίποτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS