Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ρεβύθια λεμονάτα με ξηρούς καρπούς


Θρεπτικά συστατικά:
Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ και  άλλες βιταμίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, και κάλιο, φυτικές ίνες (οι περισσότερες βρίσκονται στη φλούδα του).
Προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο του παχέως εντέρου, όπως και όλα τα όσπρια.

Υλικά:
  • 1/2 Πακέτο ρεβίθια αποφλοιωμένα και καλά πλυμένα που δεν χρειάζονται μούλιασμα. (Το μειονέκτημα είναι ότι θα χάσετε πολλές φυτικές ίνες αλλά θα μας δώσει μία χυλωμένη σούπα).
  • Για μαγείρεμα με τη φλούδα μουλιάστε τα από βραδύς. 
  • 1 Κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα.
  • 2 Σκελίδες σκόρδου.
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ξηρό.
  • 1 Καρότο μικρό κομμένο σε καρέ.
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • Χυμό από μισό λεμόνι.
  • 2 Κουταλιές της σούπας λάδι.
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ξηρούς καρπούς σπασμένος για το σερβίρισμα (φουντούκια ή φιστίκια αράπικα).
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε τα ρεβίθια,  και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς και τον χυμό λεμονιού.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό μέχρι και ένα δάκτυλο από την επιφάνειά του.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία της εστίας μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα ρεβίθια.
  • Στο τέλος του βρασμού ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού στο φαγητό και το βράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντάς το.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε το φαγητό με μερικούς ξηρούς καρπούς.
  • Συνοδεύουμε με 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί, ελιές ή ανθότυρο.
  • Συνιστάται και μία πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
  • Αν θέλουμε περισσότερο λεμόνι , το στύβουμε στο σερβιρισμένο φαγητό μας.
            bill cooking 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας