Πολλά τα θρεπτικά συστατικά της αγκινάρας όπως, φυτική πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος B, K, C, μέταλλα, Φυτικές ίνες ΄κ.ά. Προστατεύει το συκώτι, την καρδιά. Περιέχει δραστικές ουσίες κατά των καρκινικών κυττάρων και κατά του διαβήτη
Υλικά:
- 6 Αγκινάρες καθαρισμένες
- 2 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 Καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 Κρεμμύδι μέτριο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένα)
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2-3 Κουταλιές λάδι για το σοτάρισμα των υλικών
- 1 Κρασοπότηρο λάδι για το μαγείρεμα
- Αλάτι και Πιπέρι
- Τον χυμό από ένα λεμόνι
- Τοποθετούμε σε αναμμένη εστία ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι.
- Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και τον άνηθο.
- Τα σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
- Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 45 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε το φαγητό με ένα πιρούνι και όταν είναι μαλακό, 5 λεπτά πριν το σβήσιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Tips:
- Αν θέλουμε να δέσουμε την σάλτσα περισσότερο (στο τέλος του βρασμού) βάζουμε σε ένα ποτήρι ζουμί από το φαγητό και προσθέτουμε 1 κουταλιά περίπου κόρν φλάουρ ανακατεύοντάς το.
- Αδειάζουμε το ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Το αλάτι και το λεμόνι δεν τα βάζουμε από την αρχή στο φαγητό γιατί σφίγγει τα υλικά.
- Σωστό θα είναι τις φρέσκιες αγκινάρες μετά το καθάρισμα να τις ρίχνουμε σε μία λεκανίτσα ή κατσαρόλα με νερό που περιέχει ένα στημένο λεμόνι για την αποφυγή μαυρίσματος.
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS