Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ala polita

Πολλά τα θρεπτικά συστατικά της αγκινάρας όπως, φυτική πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος B, K, C, μέταλλα, Φυτικές ίνες ΄κ.ά. Προστατεύει το συκώτι, την καρδιά. Περιέχει δραστικές ουσίες κατά των καρκινικών κυττάρων και κατά του διαβήτη
          Υλικά:
  • 6 Αγκινάρες καθαρισμένες
  • 2 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 Καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένα)
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 Κουταλιές λάδι για το σοτάρισμα των υλικών
  • 1 Κρασοπότηρο λάδι για το μαγείρεμα
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Τον χυμό από ένα λεμόνι 
  •  
    Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε σε αναμμένη εστία ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι.
  • Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε  το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και τον άνηθο.
  • Τα σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
  •  Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 45 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε το φαγητό με ένα πιρούνι και όταν είναι μαλακό, 5 λεπτά πριν το σβήσιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
         Tips:
  • Αν θέλουμε να δέσουμε την σάλτσα περισσότερο (στο τέλος του βρασμού) βάζουμε σε ένα ποτήρι ζουμί από το φαγητό και προσθέτουμε 1 κουταλιά περίπου κόρν φλάουρ ανακατεύοντάς το.
  • Αδειάζουμε το ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά. 
  • Το αλάτι και το λεμόνι δεν τα βάζουμε από την αρχή στο φαγητό γιατί σφίγγει τα υλικά.
  • Σωστό θα είναι τις φρέσκιες αγκινάρες μετά το καθάρισμα να τις ρίχνουμε σε μία λεκανίτσα ή κατσαρόλα με νερό που περιέχει ένα στημένο λεμόνι για την αποφυγή μαυρίσματος.
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας