Ξεμοντάρισμα και μοντάρισμα Packard Bell EasyNoteTJ65
Ετικέτες
- Αθεϊστικοί Παραλογισμοί (2)
- ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (7)
- ΓΛΥΚΑ (10)
- Εθνικισμός - Νationalism (4)
- ΕΛΛΑΣ (26)
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (7)
- ΕΠΙΒΙΩΣΗ (13)
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ (1)
- ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙ (2)
- ΗΛΙΑΚΟΣ (1)
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (14)
- ΙΣΤΟΡΙΑ (1)
- ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (7)
- ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΌ (1)
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ (35)
- Κορωναϊός (2)
- ΚΟΣΜΟΣ (2)
- ΚΡΕΑΤΙΚΑ (17)
- ΛΑΔΕΡΑ (14)
- ΛΑΠΤΟΠ ΞΕΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΕΡΒΙΣ (22)
- ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (21)
- ΟΣΠΡΙΑ (7)
- ΠΙΤΕΣ (10)
- ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (3)
- ΣΑΛΑΤΕΣ (3)
- ΣΟΥΠΕΣ (8)
- ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ (1)
- Συναινετκά (4)
- ΤΕΧΝΗ (2)
- ΥΓΕΙΑ (4)
- ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ (1)
- FATHERS (1)
- Tips (8)
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019
Σάββατο 1 Ιουνίου 2019
ΣΤΑΡΕΝΙΑ ΧΕΛΩΝΑ
Τεμαχισμός άρτου χωρίς μαχαίρι.
Βαθμός δυσκολίας για αρχαρίους 8.
Υλικά παρασκευής:
- 800 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 200 γραμμάρια για την παρασκευή της ζύμης
- 1 Φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 Κουταλάκια ζάχαρη για τα ένζυμα της μαγιάς
- 1,5 Κουταλάκι αλάτι για τη γεύση
- Νερό χλιαρό τόσο, όσο ζητήσει η ζύμη
- Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε 800 γραμμάρια αλεύρι.
- Ανοίγουμε στη μέση του μία λακκούβα και ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε όλο το μείγμα καλά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε και το αλάτι και συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα.
- Ανοίγουμε πάλι στη μέση του μίγματος μία λακκούβα και ρίχνουμε μισή κούπα νερό.
- Σπρώχνουμε το αλεύρι από τις άκρες προς το νερό.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί η ζύμη.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να δέσει το ζυμάρι.
- Αν γίνει πολύ αραιό συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας, εφόσον τα έχουμε αλευρώσει.
- Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα δάκτυλα των χεριών την τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αλευρωμένη λαδόκολλα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
- Τοποθετούμε το ταψί σκεπασμένο με μία λαδόκολλα σε ζεστό φούρνο, στους 50 ℃.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 30 - 45 λεπτά περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με μία πλατιά σπάτουλα ζαχαροπλαστικής βρεγμένη πιέζουμε σε βάθος την επιφάνεια της ζύμης σχηματίζοντας τετράγωνα σχήματα.
- Ψήνουμε το ψωμί στους 190 ℃ μέχρι η επιφάνεια του πάρει ένα χρυσό χρώμα.
- Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και ψεκάζουμε την επιφάνειά του με ελάχιστο νερό.
- Το σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Tips:
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή του ψωμιού οποιοδήποτε αλεύρι της αρεσκείας μας ή ένα μείγμα αλεύρων.
- Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα προσθέτουε στην επιφάνεια του ψωμιού σησάμι εφόσον την έχουμε νοτίσει με λίγο νερό προηγουμένως για να κολλήσει.
- Ενσωματώνοντας διάφορα μυρωδικά (γλυκάνισο, ρίγανη, ελιές, σταφίδες κ.λ.π.)μαζί με τα βασικά υλικά της ζύμης κατά το ζύμωμα θα έχουμε αρωματισμένο ψωμί.
- Για το χάραγμα της ζύμης εναλλακτικά, αν δεν έχουμε σπάτουλα, χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι.
Τετάρτη 29 Μαΐου 2019
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΊΟΥ - ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Αυτό δεν επιβαρύνει μόνον την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον.
Η απόρριψη τηγανόλαδου (τηγανελαίου) στο νεροχύτη συσσωρεύει συν τω χρόνω κατάλοιπα λίπους στους σωλήνες της αποχέτευσης αλλά και στην κεντρική αποχέτευση των πολυκατοικιών δημιουργώντας απόφραξη στο υδραυλικό τους σύστημα και όχι μόνον.
Η μυρωδιά των λιπών συγκεντρώνει διάφορες ομάδες ζωυφίων τα οποία συνήθως αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται σε αυτά σημεία, περισσότερο δε κατά την θερινή περίοδο.
Εκτός αυτού τα τηγανισμένα λίπη μολύνουν ανεπανόρθωτα τον υδροφόρο ορίζοντα, τους ποταμούς, τις λίμνες και την θάλασσα.
Αρκεί 1 λίτρο τηγανελαίων για να μολύνει 1.000 λίτρα νερού.
Ο ανέξοδος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος:
- Θα χρειαστούμε 1 πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικά ή ακόμα καλύτερα 1 πλαστικό μπιτόνι 2-3 λίτρων με βιδωτό καπάκι για την αποθήκευση του τηγανελαίου και ένα χωνί για το άδειασμα μέσα στο μπιτόνι.
- Αυτά τα δύο τα φυλάμε σε κάποιο σημείο της κουζίνας μας επί μονίμου βάσεως γι αυτή και μόνον τη χρήση.
- Τέτοιου είδους μπιτόνια (που περιέχουν υγρά όπως αφιονισμένο νερό σιδερώματος, χυμούς φρούτων κ.λ.π.) αγοράζουμε συνήθως από τα supermarkets
- Μετά από κάθε τηγάνισμα αδειάζουμε στο μπιτόνι το τηγανέλαιο με την βοήθεια του χωνιού (εφόσον έχει πρώτα καλά κρυώσει) .
- Όταν το μπιτόνι αποθήκευσης γεμίσει με τα προς απόρριψη λάδια ξεκινάμε την κάτωθι διαδικασία ανακύκλωσης:
- Για τους απλούς καταναλωτές, ταμιευτήρες συλλογής (ειδικά βαρέλια) των προς απόρριψη ελαίων μπορούμε να βρούμε στα μεγάλα supermarkets της περιοχής μας.
- Εκεί θα αδειάζουμε το τηγανέλαιο που αποθηκεύσαμε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
- Τα προς ανακύκλωση έλαια συλλέγουν από τα supermarkets υπάλληλοι εταιριών εξειδικευμένων επί του αντικειμένου, οι οποίες και τα επεξεργάζονται για τη μετατροπή τους σε βιοντίζελ.
- Ένας άλλος και πιο πρόχειρος τρόπος απόρριψης είναι να ρίξουμε στο τηγανέλαιο, μετά το τηγάνισμα (και εφόσον έχει κρυώσει) 2 - 3 κουταλιές απορρυπαντικού πιάτων.
- Να προσθέσουμε ίση ποσότητα νερού από τη βρύση στο σκεύος με το τηγανέλαιο και το απορρυπαντικό.
- Να το ανακατέψουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως το απορρυπαντικό και το νερό με το λάδι δημιουργώντας αφρό.
- Αν δεν δημιουργηθεί αφρός από το απορρυπαντικό πιάτων στο μείγμα δεν θα διασπαστεί το λίπος, γι αυτό πρέπει να το ανακατέψουμε καλά και έντονα με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι.
- Κατ' αυτό τον τρόπο το άδειασμα των μαγειρεμένων λαδιών και λιπών στο νεροχύτη είναι πιο ασφαλές.
- Οι επιχειρήσεις ενδιαίτησης μπορούν να συνεργαστούν με μία εξειδικευμένη επί του αντικειμένου εταιρεία ανακύκλωσης για την απόρριψη των μαγειρεμένων λιπών και ελαίων τους.
- Η εταιρία θα τοποθετήσει σε κατάλληλο σημείο εντός χώρου της επιχείρησης την δεξαμενή αποταμίευσης τηγανελαίων και θα περνά ανά διαστήματα για την περισυλλογή τους.
Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
Αποφύγετε λοιπόν τα κουκιά εάν δεν γνωρίζετε για την έλλειψη του ενζύμου G6PD στον οργανισμό σας.
Υλικά:
- 5-7 Αγκινάρες καθαρισμένες και πλυμένες
- 1-2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 400 Γραμμάρια κουκιά φρέσκα καθαρισμένα και πλυμένα
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τρεις λωρίδες και καθαρισμένη από σπόρους και ίνες.
- Αλάτι & Πιπέρι
- 2 Σκελίδες σκόρδο προαιρετικά)
- Τον χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο με μισό ποτηράκι λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
- Ακολούθως προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Μετά ρίχνουμε τα κουκιά, την ντομάτα και την πιπεριά, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις αγκινάρες, και μισό ποτήρι ελαιόλαδο αναμειγνύοντας όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
- (Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό).
- Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να φύγει το πολύ ζουμί και μείνει η σάλτσα (30 λεπτά περίπου).
- Πέντε λεπτά πριν το αποσύρουμε από την εστία προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το φαγητό τρυπώντας με πιρούνι μία αγκινάρα.
Vasileios
ΠΑΝΑΚΟΤΤΑ - Panacotta ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ
Από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά !!!
Υλικά:- 3 Φλυτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (πλήρη ή με λίγα λιπαρά)
- 1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
- Μισό φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική ή στέβια
- 5 - 6 Μικρά φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα όπως αναγράφεται στην ετικέτα συσκευασίας της
- Φορμάκια μεταλλικά κατά προτίμηση ή σιλικόνης. (όχι πλαστικά).
- Αν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεταλλικό μπολ μαγειρικής ή γυάλινο πυρίμαχο.
- Γλυκό κουταλιού: Κεράσι, βύσσινο, ή ότι άλλο έχουμε, για το σερβίρισμα.
- Αντί για το γλυκό κουταλιού μπορούμε τα προσθέσουμε κατά το σερβίρισμα μέλι, ίσως με λίγη κανέλα κατ' επιλογή.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια με ένα συρμάτινο αναδευτήρα για την ομογενοποίηση των υλικών.
- Όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την εστία της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα την μουλιασμένη ζελατίνη συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Τοποθετούμε πάλι στην εστία το κατσαρολάκι ρυθμίζοντας της στην ελάχιστη θερμοκρασία για να αποφύγουμε τον βρασμό του μείγματος.
- Προσθέτουμε την βανίλια και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας την ανάδευση για 2 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμη η ρευστή κρέμα ακουμπάμε το κατσαρολάκι επάνω σε μία κρύα επιφάνεια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια ή το μπολ με την κρύα ρευστή κρέμα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα για να στερεοποιηθεί.
- Για πιο εύκολη αφαίρεση της κρέμας βουτάμε τις φόρμες με την συμπαγή πανακόττα σε πολύ ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.
- Εφόσον αφαιρέσουμε τα γλυκάκια της πανακόττας από τις φόρμες τα σερβίρουμε σε πιατάκια.
- Προσθέτουμε και το γλυκό κουταλιού με λίγο σιρόπι.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βανίλια με ξύσμα ακέρωτων και οικολογικών εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι κ.λ.π.) για να δώσουμε διαφορετικό άρωμα στο γλυκό μας.
- Πληροφορίες για την στέβια θα διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.onmed.gr/diatrofi/story/320610/pente-pragmata-pou-den-gnorizate-gia-tin-stevia
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ
Υλικά:
- 40 Αμπελόφυλλα καλά πλυμένα και ζεματισμένα σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. (Μετά το ζεμάτισμα τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό)
- 300 Γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 2 Φλυτζάνια ρύζι Καρολίνα ή κάποιο άλλο ρύζι της αρεσκείας σας. (Το βάζουμε σε καυτό νερό για 15 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε καλά)
- 1 Φλιτζανάκι σταφίδα μαύρη μικρή μουλιασμένη σε ζεστό νερό και 1 φλιτζανάκι κουκουνάρι (κατ' επιλογή αυτά τα δύο)
- 4 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
- 1 Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 4-5 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο (ποσότητα στη συνταγή)
- 2 Ντομάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη. (Πριν τις τρίψουμε αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τους σπόρους της ντομάτας με το υγρό τους, αφήνοντας μόνο την κόκκινη σάρκα τους)
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό το κουκουνάρι, τις σταφίδες τον δυόσμο, το ρύζι και τον χυμό από το λεμόνι μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστεί το νερό τους.
- Σοτάρουμε τον κιμά με 3 κουταλιές λάδι για 7 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Εν συνεχεία προσθέτουμε την μία τριμμένη ντομάτα, 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε με μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μείνει στεγνός ο κιμάς.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά που σοτάραμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε όλο το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 - 10 λεπτά ανακατεύοντας το.
- Αυτό είναι το τελικό μείγμα για τη γέμιση.
- Παίρνουμε μία κουταλιά μείγματος και το τοποθετούμε 2 δάκτυλα πιο μέσα από την άκρη ενός αμπελόφυλλου Στο πλατύ μέρος.
- Η επιφάνεια με τα νεύρα του αμπελόφυλλου θα πρέπει να είναι προς τα επάνω, εκεί θα τοποθετήσουμε το μείγμα, και η γυαλιστερή του επιφάνεια προς τα κάτω.
- Τυλίγουμε σφιχτά τον ντολμά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα.
- Στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με αμπελόφυλλα και επάνω τους βάζουμε τους ντολμάδες στη σειρά και στριμωγμένους με την άκρη του τυλιγμένου φύλλου τους προς τα κάτω για να μην ανοίξουν.
- Αδειάζουμε στην επιφάνειά τους την τριμμένη ντομάτα εφόσον πρώτα την έχουμε ανακατέψει με 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία 190 βαθμών για 30 λεπτά με αναμμένες τις αντιστάσεις επάνω και κάτω, τοποθετώντας τη σχάρα στη χαμηλή ράγα του φούρνου.
- Μπορούμε να μαγειρέψουμε τους ντολμάδες και χωρίς κιμά βάζοντας τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Ορισμένοι καλύπτουν τους ντολμάδες κατά το ψήσιμο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να μην καεί η επιφάνεια των αμπελόφυλλων.
- Στη δική μου συνταγή δεν τους κάλυψα γιατί οι ντολμάδες προστατεύονται από τη ντομάτα και το λάδι κατά πρώτον αλλά και το χαμηλό σημείο που είναι τοποθετημένο το ταψί αποτρέπει τέτοιου είδους καψίματα στο φαγητό.
- Προσθέστε κατά τον σερβίρισμα ένα ντιπ από γιαούρτι στραγγιστό αναμεμιγμένο με ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου, πάπρικα γλυκιά και ίσως λίγο αλάτι
- Αν περισσέψει μείγμα της γέμισης χρησιμοποιήστε το γεμίζοντας ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα ή κολοκυθάκι και φουρνίζοντας τα με πατάτες κυδωνάτες όπως κάνουμε στα παραδοσιακά γεμιστά. Προσθέστε αν θέλετε στο μείγμα και λίγες σοταρισμένες σκελίδες σκόρδου για περισσότερο άρωμα.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Υπάρχει ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας αλλά και την προσπάθεια να τις εμβαθύνετε. Το στοιχείο αυτό είναι ...
-
Πρόσφορο ονομάζεται ο άρτος που προσφέρουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό. Με τμήματα του προσφόρου τοποθετεί ο ιερέας στο δισκάριο της Αγί...
-
Χειμωνιάτικο φαγητό νόστιμο, θρεπτικό και ελαφρύ. Η πεσκανδρίτσα είναι ψάρι που ξεχωρίζει για το μεγάλο του κεφάλι και τον λεπτό του κο...
-
Μία διαφορετική συνταγή γεμιστών με πιπεριές Φλωρίνης που μας δίνει ένα πιάτο με γλυκιές γεύσεις και αρώματα. Υλικά: 8-9 Πιπεριές Φλ...
-
☆ Απλή στα υλικά της και νόστιμη ☆ Υλικά: 6-7 Πράσα χωρίς τα φύλλα τους ψιλοκομμένα 1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 Κρεμμυδάκ...
-
Μία συνταγή για γιορτινά αλλά και καθημερινά τραπέζια Υλικά: 1 Κοτόπουλο τυλιγμένο σε ρολό. Πείτε στο χασάπ...
-
Το πιο ελαφρύ όσπριο που τρώγεται όλες τις εποχές, χωρίς να επιβαρύνει το στομάχι μας όπως συμβαίνει με άλλα όσπρια. Το λεμόνι στις ...
-
Μία σούπα χειμωνιάτικη και νόστιμη είναι η κρεατόσουπα. Υλικά: 300 - 350 γραμμάρια μόσχου. (Η δική μου επιλογή για τρυφερό και νόστ...
-
Την εποχή που ο Άγιος Βασίλειος διακονούσε ως επίσκοπος Καισαρείας, ο τοπικός άρχοντας απαίτησε την συλλογή κοσμημάτων και χρυσών ν...