Ένα νόστιμο αλλά και παχυντικό συνοδευτικό για το τραπέζι μας
Υλικά:- 2 Πατάτες μέτριες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
- Λίγη ρίγανη ή θυμάρι τριμμένο για περισσότερο άρωμα στη γαλέτα
- Αλάτι
- Αλατίζουμε την τριμμένη πατάτα και την αφήνουμε 15 λεπτά στο σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά της.
- Όταν έχει στεγνώσει προσθέτουμε το μυρωδικό μας.
- Βάζουμε σε αναμμένη εστία ένα τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι.
- Όταν το λάδι ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε την τριμμένη πατάτα και την τηγανίζουμε.
- Κάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά της γαλέτας γυρίζοντας την άψητη επιφάνεια προς τα κάτω.
Θα τηγανίσουμε πιο εύκολα την γαλέτα αν τη ρίχνουμε σε μικρότερες ποσότητες στο τηγάνι. Έτσι θα την γυρίζουμε πιο εύκολα.
Μπορούμε να συνοδέψουμε με αυτή σούπες ή ορεκτικά
Μη ξεχνάμε ότι είναι τηγανισμένο υλικό και επομένως σε ανθρώπους με ευαισθησία στα τηγανιτά προσθέτει τριγλυκερίδια και χοληστερόλη.
Μία πιο ασφαλής λύση είναι και τα σπιτικά κρουτόν που μπορούμε να παρασκευάζουμε με το μπαγιάτικο ψωμί της κουζίνας μας.
bill cooking