- 400 Γραμμάρια μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδου
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα φρέσκια ή σε σκόνη
- 1 Φύλλο δάφνης (το προσθέτουμε στο φαγητό 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος)
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι & λεμονοπίπερο
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/2 Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- Πένες τρικολόρε ή άλλο ζυμαρικό (όσο θέλουμε)
- 1 Κουταλιά της σούπας γνήσιο μαγειρικό βούτυρο για το σοτάρισμα των ζυμαρικών
- Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
- Ανάβουμε την εστία και όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρέας σοτάροντάς το απ' όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί
- Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το ζεσταίνουμε στην εστία και προσθέτουμε κατά σειρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μπαχαρικά.
- Τα σοτάρουμε ελαφρώς για 5 λεπτά
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα σοταρισμένα υλικά μας, προσθέτουμε το λάδι και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος σε ένα ποτήρι προσθέτουμε λίγο νερό και την μουστάρδα ανακατεύοντας τα καλά.
- Ρίχνουμε στο ποτήρι και τον χυμό λεμονιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης συνεχίζοντας το βράσιμο.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε αλατισμένο νερό με 2-3 σταγόνες λάδι με ανοιχτή την εστία και μέχρι να αρχίσει ο βρασμός του.
- Προσθέτουνε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. (Βλέπε τον χρόνο βρασμού τους στην ετικέτα της συσκευασίας.
- Στο τέλος τα σουρώνουμε αφήνοντας ελάχιστο από το νερό τους στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το βούτυρο σοτάροντας προσεκτικά.
- Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας το με τυρί.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα και κρασί._
- Σε περίπτωση που θέλουμε την σάλτσα του φαγητού μας πιο δεμένη, προσθέτουμε προς το τέλος του βρασμού 1 κουταλιά κορν φλάουρ ή 1 κουταλιά ψιλό σιμιγδάλι.
- Την ποσότητα των υλικών στο φαγητό την έχω υπολογίσει έτσι ώστε κανένα από αυτά να μην υπερέχει γευστικά, με τελικό σκοπό την απόλυτη ισορροπία γεύσης γύρω από το κύριο υλικό του πιάτου που είναι το κρέας