Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Μοσχαράκι λεμονάτο με πένες τρικολόρε

 
Υλικά:
  • 400 Γραμμάρια μοσχαράκι  κομμένο σε κύβους
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα φρέσκια ή σε σκόνη
  • 1 Φύλλο δάφνης (το προσθέτουμε στο φαγητό 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος)
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι & λεμονοπίπερο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • Πένες τρικολόρε ή άλλο ζυμαρικό (όσο θέλουμε)
  • 1 Κουταλιά της σούπας γνήσιο μαγειρικό βούτυρο για το σοτάρισμα των ζυμαρικών
  • Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Ανάβουμε την εστία και όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρέας σοτάροντάς το απ' όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το ζεσταίνουμε στην εστία και προσθέτουμε κατά σειρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μπαχαρικά.
  • Τα σοτάρουμε ελαφρώς για 5 λεπτά
  • Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα σοταρισμένα υλικά μας, προσθέτουμε το λάδι  και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος σε ένα ποτήρι προσθέτουμε λίγο νερό και την μουστάρδα ανακατεύοντας τα καλά.
  • Ρίχνουμε στο ποτήρι και τον χυμό λεμονιού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης συνεχίζοντας το βράσιμο.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε αλατισμένο νερό με 2-3 σταγόνες λάδι με ανοιχτή την εστία και μέχρι να αρχίσει ο βρασμός του.
  • Προσθέτουνε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. (Βλέπε τον χρόνο βρασμού τους στην ετικέτα της συσκευασίας.
  • Στο τέλος τα σουρώνουμε αφήνοντας ελάχιστο από το νερό τους στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το βούτυρο σοτάροντας προσεκτικά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας το με τυρί.
  • Συνοδεύουμε με σαλάτα και κρασί._
          Tips:
  • Σε περίπτωση που θέλουμε την σάλτσα του φαγητού μας πιο δεμένη, προσθέτουμε προς το τέλος του βρασμού 1 κουταλιά κορν φλάουρ ή 1 κουταλιά ψιλό σιμιγδάλι.
  • Την ποσότητα των υλικών στο φαγητό την έχω υπολογίσει έτσι ώστε κανένα από αυτά να μην υπερέχει γευστικά, με τελικό σκοπό την απόλυτη ισορροπία γεύσης γύρω από το κύριο υλικό του πιάτου που είναι το κρέας
Vasileios coocing

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Γαύρος κοκκινιστός με πιπεριά Φλωρίνης


          Υλικά:
  • 400 γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
  • 1/2  Ντομάτα & 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένες σε καρέ
  • 1/2 Ποτήρι  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Μικρό καρότο κομμένο σε καρέ
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου
  • 1 Κ.γ. φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη ή ξηρή
  • 1 Φλυτζανάκι του καφέ ξηρό κρασί ροζέ
  •  ½ Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι.

          Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στην εστία μία κατσαρόλα με 3 κ.σ. λάδι.
  • Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπερόριζα και το καρότο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα και το λάδι αφήνοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα φιλέτα του ψαριού προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδεύουμε το φαγητό με ένα κρασοπότηρο ξηρό ροζέ κρασί._

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κόλλυβα: Συμβολισμός υλικών και συνταγή

Γλύκισμα με κύριο συστατικό το σιτάρι
Τα κόλλυβα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους σε μνημόσυνα στο Ναό, και διανέμονται στη συνέχεια σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια. Το έθιμο προέρχεται από τα παλαιότερα χριστιανικά χρόνια και έχει σχέση με τα περίδειπνα των αρχαίων Ελλήνων
Κόλλυβα πηγαίνουμε στον Ιερό Ναό της ενορίας μας για να τελέσουμε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αγαπημένων μας προσώπων τα οποία  δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή (μετά τις 40 ημέρες της κηδείας, ετήσια μνημόσυνα κ.λ.π.)
Έχει καθιερωθεί από την Ορθόδοξη εκκλησία η μνημόνευση των κεκοιμηθέντων να γίνεται και τα λεγόμενα ψυχοσάββατα.
Κατά το νέο έτος το πρώτο ψυχοσάββατο είναι το πρώτο Σάββατο πριν την Κυριακή των Απόκρεω. 
Αυτός είναι και ένας έμμεσος τρόπος επικοινωνίας με τα κεκοιμημένα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και αφορμή προσευχής για την ανάπαυσή των ψυχών τους.

Τα 9 υλικά των κολλύβων που αντιστοιχούν στα εννέα Τάγματα των αγγέλων και τι συμβολίζει το κάθε υλικό:
  • 1. Σιτάρι: συμβολίσει την γη
  • 2. Σταφίδες (αφυδατωμένα σταφύλια): Κατά Ιωάννην Κεφ. 15: παρ.1 «Εγώ είμαι η άμπελος η αληθινή και ο Πατέρας μου είναι ο γεωργός. παρ.2 Κάθε κλήμα ενωμένο μ’ εμένα που δε φέρει καρπό το αφαιρεί. Και καθένα που φέρει καρπό το κλαδεύει, για να φέρει περισσότερο καρπό.
  • 3. Μαϊντανός: Για την μετά θάνατον ανάπαυση των κεκοιμηθέντων,  (σε τόπο χλοερό)
  • 4. Ζάχαρη: συμβολίζει την μετά θάνατον Ουράνια γλυκιά Ζωή
  • 5. Σουσάμι (ή και το τρίμμα παξιμαδιού): Ο χούς (το χώμα) όπου "αναπαύονται" τα νεκρά σώματα
  • 6. Κανέλλα: συμβολίζει τα ταφικά μύρα, (έθιμο στην εποχή του Χριστού όπου οι συγγενείς μύρωναν τον σκήνωμα του τεθνεώτος)
  • 7. Ρόδι: συμβολίζει τα μετά θάνατον αγαθά των σωσμένων ψυχών μέσα στον παράδεισο
  • 8. Κουφέτα (ασημένια): συμβολίζουν τα οστά των κεκοιμημένων που συν τω χρόνω παραμένουν άφθαρτα ενώ η σάρκα αποσυντίθεται.
  • 9. Αμύγδαλα: συμβολίζουν την καλή σωματική και ψυχική ποιότητα των κεκοιμηθέντων γονέων (όταν ήταν ζωντανοί) και κατ' επέκταση τους υγιείς απογόνους.
          Συνταγή:
  • Τα κόλλυβα εφόσον γνωρίζουμε την συνταγή τα παρασκευάζουμε μόνοι μας στο σπίτι.
  • Μία δεύτερη λύση είναι να τα αγοράσουμε έτοιμα από ένα παρασκευαστήριο το οποίο έχει  ανάλογη πείρα για την παρασκευή τους και έτοιμα πλέον σε δίσκο να τα πάμε στον ιερό ναό.
  • Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ειδικά χάρτινα σακουλάκια για κόλλυβα ή πλαστικά κύπελλα και κουταλάκια για το μοίρασμα των κολλύβων σας. Ανάλογα με την ποσότητα να είναι και τα πλαστικά σκεύη
           Vasileios

  • Εδώ θα δείτε μία παραδοσιακή συνταγή για την κουζίνα σας.

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μην κατηγορούμε τους άλλους για την μοναξιά μας.


Τις περισσότερες φορές ζώντας μέσα στην μοναξιά και την απόρριψη, στην ερήμωση και στην λησμονιά της ανθρώπινης παρουσίας, στρέφουμε την οργή μας σε εκείνους που μας εγκατέλειψαν. Στην αδιαφορία της κοινωνίας. Στην αναλγησία και την σκληροκαρδία των ανθρώπων. Αυτή είναι η εύκολη λύση. Να επιλέγουμε την αναζήτηση ευθυνών έξω από εμάς. Στους άλλους. Άλλωστε πάντα φταίνε οι άλλοι. Η κακή κοινωνία. Οι εποχές και οι άνθρωποι που άλλαξαν.

Άλλοτε φοράμε το κουστούμι του θύματος, και ανεβαίνοντας στο σανίδι της ψυχής, υποδυόμαστε τον ρόλο του μεγάλου αδικημένου. Εκείνου που πάντα αδικείται. Που αγαπάει αλλά δεν αγαπιέται. Που προσφέρει ανιδιοτελώς ενώ πάντες τον εκμεταλλεύονται. Που σταυρώνεται για τους άλλους την στιγμή όπου άπαντες του προσφέρουν χολή και όξος. Και το παιγνίδι του ψυχισμού μας δεν έχει τέλος. Γιατί όλα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα άρρωστο παιχνιδάκι, ενός μωρού που δεν θήλασε σε στήθη αγάπης, όταν έπρεπε και όσο έπρεπε.

Ωστόσο όποια κι αν είναι η αιτία που ο ψυχισμός μας υποδύεται ρόλους επαιτώντας με άρρωστο τρόπο μια ματιά, πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσουμε. Να σιωπήσουμε την εγωπαθή φλυαρία. Τα υπαρξιακά μοιρολόγια. Την θυματολογία και την αναζήτηση ή κατασκευή «βαρβάρων», και να ομολογήσουμε στο εαυτό μας την αλήθεια.

Ναι φταίω και εγώ για την μοναξιά μου. Πολλές φορές μπορεί να φταίω μονάχα εγώ. Γιατί απομάκρυνα από κοντά μου όλους εκείνους που με είχαν πλησιάσει. Δεν άφησα να έρθουν κάποιοι άλλοι και εκείνοι που το θέλησαν τους εκδίωξα με τον τρόπο μου.

Δεν φτάνει να λέμε ότι θέλουμε να μας αγαπάνε. Πρέπει να το αντέχουμε. Γιατί η αγάπη είναι ζωή. Και η ζωή είναι η μέγιστη τέχνη που δυστυχώς δεν την γνωρίζουμε όλοι επιτυχώς.

Δεν φτάνει να λέμε ότι δεν μας αρέσει η μοναξιά, πρέπει ώριμα να βαστάζουμε την παρουσία του άλλου.

Δεν αρκεί να διακηρύσσουμε την επιθυμία μας να υπάρχει ο άλλος στην ζωή μας. Πρέπει να του κάνουμε χώρο για να υπάρξει. Να τον συγχωρήσουμε μέσα μας. Να του δώσουμε το χώρο του.

Τις περισσότερες φορές η μοναξιά μας είναι ο καρπός των επιλογών μας. Των ιδιορρυθμιών μας, των παραξενιών μας, των εγωισμών μας, των αδεξιοτήτων μας, γενικότερα της αστοχίας μας να υπάρξουμε ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Ο παραλυτικός του ευαγγελίου που 38 χρόνια δεν είχε άνθρωπο να τον βοηθήσει ώστε να μπει στα νερά της κολυμβήθρας του Σιλωάμ και να θεραπευτεί, αντιμετωπίζεται από τον Χριστό ως ο μόνος υπεύθυνος της κατάστασης του. Γι αυτό και στο τέλος όταν εκείνος πλέον φεύγει θεραπευμένος ο Ιησούς του θυμίζει με νόημα «πρόσεχε, γιατί αν ξανακάνεις τα ίδια λάθη( αν ζήσεις με τον ίδιο τρόπο ζωής) θα πάθεις χειρότερα».

Για τον Χριστό η σωματική ασθένεια και η κοινωνική περιθωριοποίηση του παραλυτικού, δεν οφείλεται στην κακία των ανθρώπων και την αδιαφορία της κοινωνίας. Αυτό είναι το εύκολο και αξόδευτο συμπέρασμα. Ο Χριστός βλέποντας πίσω από το προφανές αναγνωρίζει τις προσωπικές ευθύνες, το λανθασμένο τρόπο ζωής του παραλυτικού ως την μόνη κυρίαρχη αιτία της οδυνηρής πραγματικότητας του.

Είναι ο τρόπος ζωής μας που επιφέρει την οδύνη. Η αν θέλετε καλύτερα την μεγεθύνει, την πολλαπλασιάζει.

Όσο θα αναζητούμε τις ευθύνες τις μοναξιάς μας και της τραγικότητας του βίου μας στους άλλους, στο κακό κόσμο και τους κακούς άδικους ανθρώπους, τόσο το ρήγμα εντός μας θα βαθαίνει. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που στο τέλος θα χαθούμε μέσα στα αχανή σκοτάδια του.
agor

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κολοκυθόσουπα με γιαούρτι

Η συνταγή μπορεί μας να δώσει 6 - 8 πιάτα σούπας, ανάλογα με την πυκνότητά της.
 
          Υλικά:
  • 800 Γραμμάρια κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια καρέ 
  • (Αν δυσκολεύεστε στο καθάρισμα της κολοκύθας μπορείτε να την αγοράσετε καθαρισμένη στα μάρκετς ή σε επιλεγμένα μανάβικα).
  • 2 Μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνον τον λευκό κορμό τους) [*]
  • 3 Μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 Γλυκοπατάτα κόκκινη (ή 1 πατάτα μέτρια) κομμένη σε μικρά καρέ
  • Χυμό από 1 ώριμο σαγκουίνι
  • 1 Σκελίδα σκόρδου κομμένη στα τέσσερα
  • 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
  • Αγριοκύμινο σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπαστό κουρκουμά
  • 3 Κουταλιές βούτυρο μαγειρικό ή μαργαρίνη [1]
  • ..... [2] (στις παρατηρήσεις μετά την συνταγή)
  • 1 κρασοπότηρο ημίγλυκο λευκό κρασί
  • Αλάτι και λεμονοπίπερο
          Εκτέτέλεση:     
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα την εστία και ρίχνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι.
  • [3]  Ανάβουμε την εστία σε μέτρια θερμοκρασία και όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  • Ακολούθως ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλατοπίπερο, και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αδειάζουμε  και το κρασί ανακατεύοντας για 1 λεπτό
  • Στο τέλος ρίχνουμε και την κολοκύθα ανακατεύοντας όλα τα υλικά για 1 λεπτό ούτως ώστε να αναμιχθούν όλα τα αρώματα.
  • Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε στο φαγητό τον χυμό από το σαγκουίνι και νερό που το έχουμε ζεστάνει, μέχρι να καλύψει τα υλικά μας έως και 3 δάκτυλα πάνω από την επιφάνειά τους
  • Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και η κολοκύθα (δοκιμάζουμε πιέζοντας 1 κομμάτι κολοκύθας και πατάτας με το κουτάλι).
  • Όταν μαγειρευτούν τα υλικά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ανακατεύοντας το φαγητό για να πάει παντού το βούτυρο.
  • Όταν η κολοκυθόσουπα κρυώσει την αναδεύουμε με το ραβδομπλέντερ ή μέσα σε ένα multi
  • (Ποτέ δεν αναδεύουμε καυτά φαγητά με τις μηχανές ανάδευσης)
  • Σερβίρουμε σε πιάτο ή σε μπολ προσθέτοντας στη μέση της σούπας 1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι πασπαλισμένη με γλυκιά πάπρικά.
  • Εναλλακτικά Σερβίρουμε την σούπα με τριμμένο σκληρό τυρί στην επιφάνειά της ή σπιτικά 
    crouton παρμεζάνας.
  • Ρίχνουμε στην επιφάνεια της σούπας μερικές σταγόνες λάδι.
          Παρατηρήσεις:
  • [*] Δεν προσθέτουμε στο φαγητό το πράσινο μέρος των πράσων γιατί θα μας αλλοιώσει το χρώμα της σούπας.
  • [1] Το μαγειρικό βούτυρο δεν περιέχει καζεΐνη με αποτέλεσμα αυτό να μη μαυρίζει κατά το σοτάρισμα.
  • [2] Πολλοί προσθέτουν στην σούπα έτοιμο ζωμό λαχανικών ή ζωμό κρέατος για να ενισχύσουν το άρωμα και την γεύση της ??? Με τόσα φρέσκα λαχανικά και μπαχαρικά που προσθέτουμε θεωρώ προσωπικά περιττή αυτή την κίνηση. Τα συντηρητικά της κονσέρβας είναι περιττά μέσα σε μία τόσο γευστική και υγιεινή σούπα.
  • [3] Το υλικά δεν τα τσιγαρίζουμε αλλά τα σοτάρουμε σε χαμηλή έως και μέτρια φωτιά. Δεν θέλουμε καμένα υλικά αλλά τρυφερά και αρωματισμένα. Δώστε τον χρόνο στα υλικά σας να σοταριστούν ήρεμα μέχρι να μαλακώσουν
          Tips:
  • Αν θέλουμε η σούπα μας να γίνει πιο αραιή μετά την ανάδευση στο multi  προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και την βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Στίβουμε και λίγο λεμόνι στη σούπα μας για περισσότερη γεύση.
            Vasileios

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο

          Υλικά:
  • 400 Γραμμάρια σπαλομίτα μοσχαρίσιου κρέατος κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 Πακετάκι κριθαράκι μέτριο
  • 1 Κορμό κανέλλας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου
  • 1 Καρότο μικρό κομμένο σε καρέ
  • 2 Τσιμπιές κύμινο
  • 1 Ντομάτα κόκκινη τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • Αλάτι και λεμονοπίπερο
           Εκτέλεση:
  • α) Σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μπαχαρικά.
  • Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
  • Σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και το κριθαράκι συνεχίζοντας για 4 λεπτά το ανακάτεμα.
  • Αδειάζουμε τα σοταρισμένα υλικά σε ένα ταψί.
  • β) Σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί στην επιφάνειά τους μία κρούστα και σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε το κρέας στο ταψί και ρίχνουμε νερό τόσο, όσο να σκεπαστεί το κριθαράκι.
  • Το βάζουμε σε φούρνο με θερμοκρασία 180℃  για 65 λεπτά περίπου
  • Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά για να απορροφηθούν από το κριθαράκι όλα τα υγρά του φαγητού
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και κόκκινο κρασί
 bill cooking

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κρεατόσουπα βελουτέ με σελινόριζα

Σούπα με ελάχιστα λιπαρά, θρεπτική και χορταστική
Υλικά:
  • 700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπαλομίτα
  • 1 Μικρή σελινόριζα (300 γραμ. περίπου) κομμένη σε κύβους
  • 3 Κολοκυθάκια πιλαρισμένα ή απιλάριστα και κομμένα σε κύβους
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 - 3 Κλαδάκια σέλινου ψιλοκομμένα
  • Πατάτα και σκόρδο κατ' επιλογήν
  • Αλάτι και πιπέρι τόσο, όσο
  • Ελαιόλαδον, τέσσερις κουταλιές
Εκτέλεση συνταγής:
  • Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει
  • Όταν βράσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και περνάμε από το σουρωτήρι τον ζωμό του για να κρατήσει τυχόντα κόκαλα του κρέατος.
  • Έτσι θα αποφύγουμε κόκαλα στο μούλτι που θα μπορούσαν να σπάσουν μικρά τεμάχια από τα μαχαίρια του και να τα φάμε  στο πιάτο μας.
  • Ακολούθως ρίχνουμε τα κηπευτικά με λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
  • 5 λεπτά πρίν το πέρας του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Όταν κρυώσουν τα χτυπάμε στο μούλτι με το ζουμί τους για να πάρουμε μία ομοιογενή βελουτέ σούπα.
Tips:
  • Μπορούμε να φυλάξουμε μέρος κηπευτικών και κρέατος τα οποία θα αλέσουμε στο μούλτι μαζί με σουρωμένο ζωμό  κρέατος.
  • Με αυτό τον 2ο τρόπο θα έχουμε και μία baby supe.
  • Αν θέλουμε σοτάρουμε ελαφρώς τα κηπευτικά προ του βρασμού, χωρίς να τα τσιγαρίσουμε.
  • Για να αποφύγουμε το βήμα της ομογενοποίησης  σερβίρουμε την σούπα με τα κομματάκια των κηπευτικών.
               Vasileios

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας