Μία ξεχωριστή συνταγή με κολοκύθα κόκκινη ενόψει εορτών
♨♨♨♨♨☆☃☃☃☆♨♨♨♨♨
Υλικά:- 500 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 Γραμμάρια κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη από το κέλυφος. (Να μας δώσει 250 γραμμάρια πουρέ)
- 70 Γραμμάρια βούτυρο φρέσκο (όχι μαργαρίνες) λιωμένο
- 50 ml Γάλα
- 1 Αυγό για τη ζύμη και ένα αυγό χτυπημένο για το άλειμμα των ψωμιών
- 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό και περασμένο από το σουρωτήρι του τσαγιού (προαιρετικά)
- 1 Φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 100 Γραμμάρια ζάχαρη
- Και όση χρειάζεται για το πασπάλισμα των ψωμιών
- 10 - 15 Αμύγδαλα λευκά ολόκληρα για τη διακόσμηση ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλετε
- Σπάγκο μαγειρικής
- Και όσο νερό πάρει
Προετοιμασία:
- Βγάζουμε όλα τα στολίδια από τα δάκτυλα και τον καρπό των χεριών μας
- Σηκώνουμε ψηλά τα μανίκια μας και έχουμε έτοιμα όλα τα υλικά μας
Εκτέλεση:
- Ατμίζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει και την κάνουμε πουρέ
- Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε το αλεύρι ανοίγοντας στη μέση μία λακκούβα
- Τοποθετούμε στη λακκούβα όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής
- Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα περίπου για να φουσκώσει
- Κόβουμε σε κομματάκια τη ζύμη και πλάθουμε τα ψωμάκια
- Τυλίγουμε το κάθε ψωμάκι με τρεις σπάγκους σε ίσες αποστάσεις μέχρι να χαράξουν ελαφρώς τη ζύμη. Δένουμε τους κόμπους των σπάγκων στη βάση των ψωμιών.
- Αλείφουμε το κάθε ψωμάκι με αυγό στην επιφάνειά του και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη
- Κάνουμε στο κέντρο της κορυφής των ψωμιών μία λακκουβίτσα με το δάκτυλο και τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο.
- Τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" για μισή ώρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
- Βάζουμε το Ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν οι επιφάνειες των ψωμιών.
- Ψήνουμε βάζοντας το πρόγραμμα του φούρνου στο αερόθερμο αλλιώς στις αντιστάσεις πάνω - κάτω
- Όταν είναι έτοιμα τα ψωμάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε τους σπάγκους._
Tips:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS