Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΦΙΔΕ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

 
Ένα φαγητό με σημείο αναφοράς τους ασθενείς αλλά... δεν είναι ακριβώς έτσι.
Πολλές φορές σκεφτόμαστε να μαγειρέψουμε ένα νόστιμο φαγητό σε σύντομο χρόνο αλλά δεν μπαίνουμε στον κόπο να κοιτάξουμε τα υλικά στα ντουλάπια της κουζίνας μας. παρά άμεσα σκεπτόμαστε το Market. Λάθος
 
Υλικά:
2 Φωλίτσες φιδέ
1/2 κούπα μαϊντανό καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1-2 Σκελίδες σκόρδου
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό
1 Καρότο μικρό κομμένο σε κυβάκια
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 Ντομάτα μέτρια τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
1 Κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένο στο ψιλό τρίφτη (προαιρετικά)
1 Πιπεριά Φλωρίνης μικρή κομμένη σε δύο λωρίδες καθαρισμένη από τους σπόρους και τις κλωστές της (προαιρετικά)
1/2 ποτήρι λάδι
Αλάτι & πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στην εστία ρίχνοντας λίγο λάδι.
Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τις πατάτες με τα καρότα.
Τα σοτάρουμε ελαφρά για να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά μας με μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Στο τέλος σπάμε το φιδέ με το χέρι στην κατσαρόλα προσθέτοντας 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει ο φιδές    
 
Tips:
Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ταραμοσαλάτα ή σκληρό τυρί τριμμένο  και ότι άλλο προτιμούμε.
Ορισμένοι προσθέτουν στο φαγητό κύβο λαχανικών αλλά... δεν θα το συνιστούσα εφόσον στην πατρίδα μας ενισχύουμε τη γεύση και το άρωμα των φαγητών με φρέσκα λαχανικά τα οποία υπάρχουν εν αφθονία και χωρίς συντηρητικά._ 
bill cooking
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας