Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ DVD HARD W TJ 65 Démontage Packard Bell EasyNoteTJ65


ΞΕΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Packard Bell EasyNote TJ75 (MS2288) disassembly and cleaning, разборка и...


ΑΛΛΑΓΗ ΣΠΑΣΜΕΝΗΣ ΟΘΟΝΗΣ Packard Bell LJ61, TJ61, TJ65, TJ68, TM80, TM81 Broken Laptop Screen Rep...


ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ


Καλά είναι τα κρέατα στην περίοδο των γιορτινών ημερών αλλά και τα προϊόντα της γης μας δίνουν εξίσου νόστιμα φαγητά.

          Υλικά:
  • ½  Πακέτο ρεβίθια (250 γρ) με ή χωρίς φλούδα
  • Αν είναι με φλούδα τα αφήνουμε από βραδύς στο νερό να μουλιάσουν.
  • Αν είναι χωρίς φλούδα τα μουλιάζουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε
  • 2 Ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 3 Καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 Πιπεριά φλωρίνης καθαρισμένη από τους σπόρους και της ίνες της, κομμένη σε τρείς λωρίδες
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • ½ Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

           Εκτέλεση:
  • Σε μίας κατσαρόλα προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά μας
  • Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι  τα σκεπάσει, ανακατεύουμε το φαγητό για την ομοιομορφία και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσει η σάλτσα τους
  • Τα συνοδεύουμε με λευκό τυρί, ελιές , πράσινη σαλάτα ή ότι άλλο θέλουμε
  • Προαιρετικά συνιστάται 1 κρασοπότηρο λευκό ή ροζέ κρασί .

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μία συνταγή για γιορτινά αλλά και καθημερινά τραπέζια
         
              Υλικά:
  • 1 Κοτόπουλο τυλιγμένο σε ρολό. Πείτε στο χασάπη σας να το ετοιμάσει ή εάν γνωρίζετε ετοιμάστε το εσείς προσθέτοντας γέμιση στο εσωτερικό του με τυριά, αλλαντικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  • Πατάτες μικρές, στρογγυλές με τη φλούδα τους καλά πλυμένες και κομμένες στη μέση
  • 2-3 Καροτάκια μικρά ή 1 καρότο κομμένο σε μικρές λωρίδες 
  • 3-4 Σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 Ποτήρι χυμό από πορτοκάλι
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό
  • 1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
          Εκτέλεση συνταγής:
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα ταψί
  • Αναδεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού ώστε να μας δώσει ένα μείγμα σάλτσας για το φαγητό 
  • Αδειάζουμε το αναδευμένο μείγμα στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες με την σάλτσα
  • Προσθέτουμε το ρολό του κοτόπουλου στη μέση του ταψιού, τρυπάμε ελαφρά με το πιρούνι σε διάφορα μέρη του και το περιστρέφουμε ώστε να βραχεί από τη σάλτσα σε όλες τις πλευρές του
  • Περιχύνουμε το κρασί πάνω σε όλα τα υλικά του ταψιού
  • Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί για περίπου μιάμιση ώρα
  • Όταν κατά το ψήσιμο του φαγητού η πέτσα του ρολού ψηθεί και πάρει χρώμα, το γυρίζουμε φέρνοντας την κάτω πλευρά του επάνω
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το ρολό
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και ξηρό λευκό ή ροζέ κρασί
  • bill cooking

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

☆ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ☆ (Εν συντομία)





Την εποχή που ο Άγιος Βασίλειος διακονούσε ως επίσκοπος Καισαρείας, ο τοπικός άρχοντας απαίτησε την συλλογή κοσμημάτων και χρυσών νομισμάτων από τους κατοίκους της πόλης για την οικονομική ενίσχυση του κυβερνείου του.
  • Μαθαίνοντας τα κακά μαντάτα ο Άγιος συγκέντρωσε τον πλούτο των πολιτών στην επισκοπή για να τον διαφυλάξει από τις αδηφάγες προθέσεις του άρχοντα.
  • Προσευχήθηκε δε στον Θεό ώστε να διορθωθεί αυτή η άδικη φορολογική επιδρομή.
  • Ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές του και εμπόδισε αυτή την ενέργεια.
  • Έχοντας προστατευμένο ο Άγιος Βασίλειος τον πλούτο του λαού στην επισκοπή και μετά το αίσιο τέλος του συμβάντος δεν ήξερε σε ποιόν ανήκει το κάθε χρυσό αντικείμενο.
  • Για να υπάρξει μέση λύση στο πρόβλημα έδωσε εντολή στις μαγείρισσες που τον βοηθούσαν στο έργου του να παρασκευάσουν γλυκά καρβελάκια και σε κάθε ένα από αυτά έκρυψε ισομερώς τα τιμαλφή αντικείμενα.
  • Μοίρασε δε στον λαό όλα αυτά τα γλυκόψωμα και ο κάθε ιδιοκτήτης κατ'  αυτό τον τρόπο παρέλαβε τα αντίστοιχα σε αξία κοσμήματα.
  • Από αυτό το περιστατικό λοιπόν καθιερώθηκε η Βασιλόπιτα, παίρνοντας την ονομασία της από το όνομα του Αγίου Βασιλείου.
  • Συνηθίζεται δε στις ημέρες μας να βάζουμε μέσα στην «πρώτη πίτα του έτους» και κάποιο φλουρί ή άλλο χρυσό νόμισμα. 
  • Ορισμένοι Κωνσταντινουπολίτες ζαχαροπλάστες έχουν το έθιμο να πιέζουν την επιφάνεια της Βασιλόπιτας με μία στρογγυλή σφραγίδα η οποία έχει ανάγλυφο σκάλισμα της μορφής του Αγίου Βασιλείου και έτσι αποτυπώνεται η μορφή του στην Βασιλόπιτα.
                 Επιμέλεια χρονογραφήματος Vasileios
 

Δείτε μία εύκολη και νόστιμη συνταγή της Βασιλόπιτας
στο βίντεο

Πηγή από το κανάλι: https://bit.ly/To_Kanali_Moy

 Τα υλικά της συνταγής: 

  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 400 γραμμάρια
  • Αυγά: 5
  • Βούτυρα αγελάδος: 250 ml, (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Κανέλα τριμμένη: 1,5 κουταλιά της σούπας
  • Γαρύφαλλο τριμμένο: μισό κουταλάκι του γλυκού
  • Τζίντζερ (πιπερόριζα) τριμμένη: ένα κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύσμα φλούδας πορτοκαλιών: από τα πορτοκάλια που στύψαμε
  • Χυμό από φρέσκα πορτοκάλια: 250 ml
  • Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Αλεύρι Φάριν απ: 500 γραμμάρια (κοσκινισμένο)
  • Σταγόνες σοκολάτας: 150 γραμμάρια (αλευρωμένες)

Ψήνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί Νο 28 με αναμμένες αντιστάσεις του φούρνου στους 170 - 175 βαθμούς κελσίου, για 50 - 55 λεπτά.

 Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μυρωδικά της Βασιλόπιτας (κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ), με μαστίχα , μαχλέπι και βανίλια.

  • Κατ΄ επιλογή μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια της πίτας: Με λευκή ή μαύρη σοκολάτα, με γλασέ, ζαχαρόπαστα ή ζάχαρη άχνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας