Υλικά λαχανικών:
- Μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- Αν έχει και την σελινόριζα επάνω του την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κύβους)
- 3 Κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 Μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε κύβους
- Τον χυμό από 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και Πιπέρι
- Καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια και αφαιρούμε εντόσθια και βράγχια γιατί αυτά θα μας δώσουν πικρή γεύση στη σούπα.
- Βράζουμε τα ψάρια σε καθαρό νερό 2 ώρες περίπου, μέχρι να λιώσουν.
- Σουρώνουμε το βρασμένο ζουμί των ψαριών και το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει τα λαχανικά για το μαγείρεμα.
- Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό από το λεμόνι, και πιπέρι.
- Βράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
- Προς το τέλος του βρασμού δοκιμάζουμε τη σούπα και αν χρειαστεί της προσθέτουμε αλάτι τόσο, όσο.και χυμό από μισό λεμόνι.
- Συνεχίζουμε τον βρασμό της σούπας για 5 λεπτά.
- Αν έχουμε την υπομονή και μέχρι να βράσουν τα λαχανικά, ξεχωρίζουμε σχολαστικά το ψαχνό του ψαριού από τα αγκάθια του και το ρίχνουμε στην σούπα.
- Αν δεν μπορούμε τρώμε την σούπα με τα λαχανικά και τον ζωμό των ψαριών
- Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και την περνάμε στο μπλέντερ για την ομογενοποίηση των υλικών.
Tips:
- Κατά το σερβίρισμα της σούπας στο πιάτο μπορούμε να της προσθέσουμε λίγο μπούκοβο και ωμό ελαιόλαδο.
- Όταν βράζουμε τα ψάρια προσθέτουμε νερό, τόσο ανάλογα με την ποσότητα και την πυκνότητα που θέλουμε να έχει η σούπα μας.
- Μπορούμε να σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά πριν το βράσιμο (δεν θα σας το συνιστούσα).
Για περισσότερη νοστιμιά συνοδεύουμε τη σούπα με κρουτόν.
Δείτε την παρασκευή κρουτόν πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/03/blog-post_5.html
Δείτε την παρασκευή κρουτόν πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/03/blog-post_5.html
- Τα ψάρια μπορεί να τα καθαρίσει και ο ιχθυοπώλης σας.