Μία διαφορετική συνταγή γεμιστών με πιπεριές Φλωρίνης που μας δίνει ένα πιάτο με γλυκιές γεύσεις και αρώματα.
Υλικά:
8-9 Πιπεριές Φλωρίνης με κομμένο καπάκι και καθαρισμένες από κουκούτσια και ίνες
3 Φλυτζάνια ρύζι για γεμιστά ή γλασέ καλά πλυμένο
2 Κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1Φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά ξηρό δυόσμο
1 Καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
2 Ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
1/2 Φλιτζάνι σταφίδες προαιρετικά
1/2 Κούπα κουκουνάρι προαιρετικά
1/2 Κούπα τυρί κίτρινο «γλυκό» χοντροτριμμένο προαιρετικά
1 Πατάτα μεγάλη κομμένη κυδωνάτη
2/3 Της κούπας λάδι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό και το ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει.
Το κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες για να φουσκώσουν.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην εστία σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 3 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι σοτάροντάς τα μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το καρότο και τον μαϊντανό ανακατεύοντας τα υλικά μας.
Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά από το τηγάνι, τον δυόσμο, το τυρί, το μισό από το λάδι, αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη ντομάτα ανακατεύοντας όλο το φαγητό.
Αυτή θα είναι η γέμιση.
Παίρνουμε τις πιπεριές μία - μία, τις τρυπάμε με το πιρούνι 2-3 φορές και τις γεμίζουμε με το ρύζι μέχρι και 1 δάκτυλο πάχος πιο μέσα από το τέλος τους,
Αν θέλουμε τις κλείνουμε με το καπάκι που είχαμε κόψει στερεώνοντάς το με 1 οδοντογλυφίδαΤις τοποθετούμε γεμισμένες σε ένα ταψί και αν περισσέψει ρύζι το αδειάζουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε το ρύζι από το μίγμα μας που τυχόν περίσσεψε, τις πατάτες, το υπόλοιπο λάδι, 1/2 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε ελαφρώς τις πιπεριές με τριμμένη φρυγανιά και ζάχαρη.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο με θερμοκρασία 180 βαθμούς.
bill cooking