Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κολοκυθοτυρόπιτα με πράσινο κολοκυθάκι

Πανεύκολη συνταγή, νόστιμη και με χαμηλού κόστους υλικά
            Υλικά συνταγής:
  • 8 Μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • Μισό ποτήρι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 Σπαστό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξηρό
  • 3 αυγά
  • 150 Γραμμάρια τυρί ημίσκληρο τριμμένο
  • 20 Γραμμάρια φέτα τσακισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 Σπαστό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο, όσο να απορροφήσει τα υγρά των υλικών (1,5 ποτήρι περίπου)
  • Μισό ποτήρι λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • Και ένα ταψί 26 Χ 34 εκατοστών περίπου στρωμένο με λαδόκολλα
            Εκτέλεση συνταγής:
  • Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά της συνταγής, το αλάτι, τα τυριά, τα αυγά, το λάδι και τα αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα για την ομογενοποίηση
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς Κελσίου τοποθετώντας το ταψί με την σχάρα στις κάτω ράγες της κουζίνας.
  • Η πίτα θα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της θα πάρει χρώμα σκούρο χρυσό.
  • Ακουμπάμε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 - 30 λεπτά και μετά σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια της πίτας με μία σπάτουλα μαγειρικής.
         Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας