Πανεύκολη συνταγή, νόστιμη και με χαμηλού κόστους υλικά
Υλικά συνταγής:
- 8 Μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- Μισό ποτήρι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 Σπαστό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξηρό
- 3 αυγά
- 150 Γραμμάρια τυρί ημίσκληρο τριμμένο
- 20 Γραμμάρια φέτα τσακισμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 Σπαστό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο, όσο να απορροφήσει τα υγρά των υλικών (1,5 ποτήρι περίπου)
- Μισό ποτήρι λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο)
- Και ένα ταψί 26 Χ 34 εκατοστών περίπου στρωμένο με λαδόκολλα
- Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά της συνταγής, το αλάτι, τα τυριά, τα αυγά, το λάδι και τα αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι.
- Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα για την ομογενοποίηση
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
- Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς Κελσίου τοποθετώντας το ταψί με την σχάρα στις κάτω ράγες της κουζίνας.
- Η πίτα θα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της θα πάρει χρώμα σκούρο χρυσό.
- Ακουμπάμε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 - 30 λεπτά και μετά σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια της πίτας με μία σπάτουλα μαγειρικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ -COMMENTS