Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό με ελιές

Συνταγή:

Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκέτα και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό για να διαλυθούν  φυτοφάρμακα και νιτρικά.

Τα ξεπλένουμε 2-3 φορές και τα τοποθετούμε στον ατμομάγειρα μέχρι να μαλακώσουν.

Τα σερβίρουμε στο πιάτο ή πιατέλα με ελιές.

Ραντίζουμε τη σαλάτα μας με λεμόνι & λάδι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bill cooking


Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά:
1 ή μισό κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο
4 Πατάτες κομμένες
Μουστάρδα
3-4 Σκελίδες σκόρδου
1/2 Ποτήρι λάδι
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί ΄ρίχνουμε τις πατάτες
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε 1 κουταλιά μουστάρδας μέσα σε χλιαρό νερό
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι
Τα αναδεύουμε καλά ούτως ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Ρίχνουμε το μίγμα  στις πατάτες,  προσθέτουμε χοντροκομμένα τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε
Αλείφουμε το κοτόπουλο με μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού.
Προσθέτουμε στο ταψί 1/2 ποτήρι νερό και το τοποθετούμε σe φούρνο με θερμοκρασία 190 C
Το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου προσέχοντάς το να μην αρπάξει
Το σκούρο χρώμα στην πέτσα του κοτόπουλου δημιουργείται από τη μουστάρδα
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με σαλάτα και λευκό κρασί
bill cooking

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ

 
Το κουνουπίδι γίνεται πιο εύπεπτο μαζί με το μπρόκολο και δίνει ζωντανά χρώματα στο φαγητό μας.
 
Υλικά:
  • 1 Πολύ μικρό κουνουπίδι (μέχρι 300 γραμμάρια) κομμένο σε μπουκετάκια καλά πλυμένα
  • 1 Πολύ μικρό μπρόκολο (μέχρι 300 γραμμάρια) κομμένο σε μπουκετάκια καλά πλυμένα
  • 3 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 Μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 Κουταλάκι πελτέ
  • 1 Καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη από τους σπόρους της και κομμένη σε 3 φέτες κατά μήκος
  • 1 Πατάτα μεγάλη κομμένη κυδωνάτα
  • ½ Ποτήρι ελαιόλαδο και 1/3  ποτήρι ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
Εφόσον ετοιμάσουμε όλα τα υλικά μας ξεκινάμε τη προετοιμασία του μαγειρέματος

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το 1/3 λαδιού και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες.
  • Τα αφήνουμε στο καυτό λάδι μέχρι να μαραθούν το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ακολούθως ρίχνουμε το κουνουπίδι  το μπρόκολο και την πιπεριά ανακατεύοντας .
  • Στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε, και αδειάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοπο λάδι,  ρίχνουμε και ½ ποτήρι νερό αφήνοντας  το φαγητό να βράσει περίπου για 45 λεπτά.
Bill cooking

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σπιτικό ζαμπόν - Συνταγή



Γι'  αυτούς που αγαπούν την κουζίνα και έχουν υπομονή.
΄Στη συνταγή χρησιμοποιούμε μπούτι χοιρινό και ορισμένα μπαχαρικά για την γεύση και το άρωμα.
Αυτό το ζαμπόν δεν περιέχει συντηρητικά._

Κύβοι λαχανικών στο σπίτι - Συνταγή


 
Χωρίς ακόρεστα λίπη και συντηρητικά.
Εύκολη συνταγή

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

 
Υλικά:
1/2 Κιλό σπαλομίτα κομμένη σε κομμάτια (μικρά η μεγαλύτερα)
1 Ντομάτα τριμμένη
1 Κουταλάκι πελτέ
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 Καρότο ψιλοκομμένο καρέ
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Φύλλο δάφνης
3 Κόκους μπαχάρι
1/2 Ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1/2 Ποτήρι λάδι
Αλάτι & πιπέρι
1 Κουταλιά Κόρν Φλάουερ (για το δέσιμο της σάλτσας)
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα του πιάτου.
Για περισσότερο φαγητό διπλασιάζουμε τα υλικά μας (εκτός οίνου και ελαίου)
 
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια αναμμένη εστία και ρίχνουμε (στην κατσαρόλα)  3 κουταλιές λάδι.
Όταν τα λαδί ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας. Τα ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να θωρακιστεί το κρέας (προσέχουμε να μην καούν).
Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί περιμένοντας 1 λεπτό για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής κατά σειράν: Καρότο, μπαχάρι, δάφνη, ντομάτα, πελτέ, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και καλύπτουμε το φαγητό με νερό για να βράσει 1 ώρα.
Όταν μαγειρευτεί το φαγητό ρίχνουμε το Κορν Φλάουερ και ανακατεύουμε το φαγητό για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

 
          Υλικά:
  • 5 Πράσα μεγάλα. Τα ψιλοκόβουμε μόνο τον λευκό κορμό τους (Τα φύλλα τα αφαιρούμε γιατί είναι σκληρά)
  • 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 Φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο  
  • 3 Αυγά
  • 1 Φλυτζάνι φέτα τριμμένη
  • Λάδι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 φλυτζάνι μυρώνια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 
          Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές λάδι την τοποθετούμε στη εστία (σε μέτρια θερμοκρασία),  ρίχνουμε μέσα τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μυρώνια.
  • Τα ζεματίζουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους
  • Ακολούθως κατεβάζουμε το σκεύος μας από την εστία και προσθέτουμε την φέτα, λίγο πιπέρι και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Με ένα πινελάκι κουζίνας αλείφουμε τον πάτο ενός ταψιού με λάδι και καλύπτουμε το ταψί με το ένα φύλλο της σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια  της σφολιάτας ελαφρά με λάδι.
  • Βρέχουμε τις άκρες της γύρω - γύρω για να κολλήσει καλά με το 2ο φύλλο.
  • Μετά αδειάζουμε το μείγμα του πράσου επάνω στο φύλλο της σφολιάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Καλύπτουμε το μίγμα του πράσου με το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες.
  • Κόβουμε την επιφάνεια της πίτας όπως τον μπακλαβά ώστε να ψηθεί καλά κα να εξατμισθεί η υγρασία κατά το ψήσιμο που ίσως να λάσπωνε την πίτα μας.
  • Με το πινελάκι της κουζίνας λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανή.
  • Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλή σκάλα ούτως ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω φύλλο της σφολιάτας. Τοποθετούμε το ταψί με την πίτα μας.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να γίνει σκούρο ξανθό το φύλλο μας.
  • Όταν ψηθεί βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας νερό με τα δάκτυλά μας και την σκεπάζουμε μέχρι να ξεκουραστεί και να κρυώσει.
          Tips:
  • Τις ρίζες από τα πράσα αν έχουμε κήπο δεν τις πετάμε αλλά τις φυτεύουμε στο χώμα για να έχουμε πράσα όλο τον χέιμώνα

         bill cooking

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας