Ετικέτες
- Αθεϊστικοί Παραλογισμοί (2)
- ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (7)
- ΓΛΥΚΑ (10)
- Εθνικισμός - Νationalism (4)
- ΕΛΛΑΣ (26)
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (7)
- ΕΠΙΒΙΩΣΗ (13)
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ (1)
- ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙ (2)
- ΗΛΙΑΚΟΣ (1)
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (14)
- ΙΣΤΟΡΙΑ (1)
- ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (7)
- ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΌ (1)
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ (35)
- Κορωναϊός (2)
- ΚΟΣΜΟΣ (2)
- ΚΡΕΑΤΙΚΑ (17)
- ΛΑΔΕΡΑ (14)
- ΛΑΠΤΟΠ ΞΕΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΕΡΒΙΣ (22)
- ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (21)
- ΟΣΠΡΙΑ (7)
- ΠΙΤΕΣ (10)
- ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (3)
- ΣΑΛΑΤΕΣ (3)
- ΣΟΥΠΕΣ (8)
- ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ (1)
- Συναινετκά (4)
- ΤΕΧΝΗ (2)
- ΥΓΕΙΑ (4)
- ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ (1)
- FATHERS (1)
- Tips (8)
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
Σάββατο 16 Ιουλίου 2022
Σαρδελομάνες με ππεριές τρικολὀρε - Ψάρια
Υλικά συνταγής:
- 5 -6 Σαρδελομάνες ή άλλα ψάρια της αρεσκείας σας
- 3 Πιπεριές τρικολόρε
- 4 – 5 Ντοματίνια (κομμένα στη μέση ή ολόκληρα)
- Μαϊντανό, 1 ματσάκι μικρό
- 5 – 6 Σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες
- Λαδολέμονο
- Αλατοπίπερο.
Εκτέλεση συνταγής:
- Απολεπίζουμε τα ψάρια και τους αφαιρούμε τα εντόσθια.
- Τοποθετούμε τα καθαρισμένα ψάρια στο μέσον του ταψιού.
- Τα εμποτίζουμε με λαδολέμονο και τα αλατοπιπερόνουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά τεμάχια (όπως φαίνονται στην φωτογραφία) και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τις κομμένες πιπεριές, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια. Προσθέτουμε λαδολέμονο, αλάτι και πιπέρι.
- Αναμειγνύουμε όλα τα λαχανικά και τα απλώνουμε στο ταψί, γύρω από τα ψάρια.
- Τοποθετούμε την σχάρα στις κάτω ράγες του φούρνου και ακουμπάμε επάνω της το ταψί.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 40 - 50 λεπτά και σε θερμοκρασία 200 Κελσ ίου.
- Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό στο ταψί, το φαγητό θα ψηθεί με τα υγρά των λαχανικών.
Tips:
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πιπέρι με φρέσκια πιπερόριζα, περασμένη από τρίφτη.
Vasileios Cooking
Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
Τρίτη 14 Ιουνίου 2022
Πέμπτη 12 Μαΐου 2022
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Υπάρχει ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας αλλά και την προσπάθεια να τις εμβαθύνετε. Το στοιχείο αυτό είναι ...
-
Μία συνταγή για γιορτινά αλλά και καθημερινά τραπέζια Υλικά: 1 Κοτόπουλο τυλιγμένο σε ρολό. Πείτε στο χασάπ...
-
Χειμωνιάτικο φαγητό νόστιμο, θρεπτικό και ελαφρύ. Η πεσκανδρίτσα είναι ψάρι που ξεχωρίζει για το μεγάλο του κεφάλι και τον λεπτό του κο...
-
Πρόσφορο ονομάζεται ο άρτος που προσφέρουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό. Με τμήματα του προσφόρου τοποθετεί ο ιερέας στο δισκάριο της Αγί...
-
☆ Απλή στα υλικά της και νόστιμη ☆ Υλικά: 6-7 Πράσα χωρίς τα φύλλα τους ψιλοκομμένα 1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 Κρεμμυδάκ...
-
Το πιο ελαφρύ όσπριο που τρώγεται όλες τις εποχές, χωρίς να επιβαρύνει το στομάχι μας όπως συμβαίνει με άλλα όσπρια. Το λεμόνι στις ...
-
Μία διαφορετική συνταγή γεμιστών με πιπεριές Φλωρίνης που μας δίνει ένα πιάτο με γλυκιές γεύσεις και αρώματα. Υλικά: 8-9 Πιπεριές Φλ...
-
Μία σούπα χειμωνιάτικη και νόστιμη είναι η κρεατόσουπα. Υλικά: 300 - 350 γραμμάρια μόσχου. (Η δική μου επιλογή για τρυφερό και νόστ...
-
Οι κόκκινες φακές (ή φακές Αιγύπτου) είναι το πιο εύπεπτο όσπριο και μαγειρεύεται ποικιλοτρόπως Σας προτείνω κάποιες ιδέες για τον ...